середа, 23 травня 2012 22:00

Єдиний, хто може вплинути на Януковича - його син Олександр - нардеп

Єдиний, хто може вплинути на Януковича - його син Олександр - нардеп
На думку Гримчака, до президента швидко дійде лише у випадку, коли вдарять по його сімейному гаманцю. Фото: timeszp.com

Президент України Віктор Янукович прислухається до думки лише свого старшого сина Олександра, тому саме він може якимось чином вплинути на свого батька стосовно того чи іншого питання.

Про це заявив Gazeta.ua народний депутат України від НУ-НС Юрій Гримчак.

"У Страсбурзі пройшли дебати на тему "Ситуація в Україні, справа Юлії Тимошенко". Вперше на такому високому рівні депутати Європарламенту озвучили те, що один із синів нашого президента за рік став багатшим у 18 разів. Вони закликали, аби звернути увагу на статки сім'ї Віктора Януковича, перевірити їх у тому числі через фінансову розвідку", - розповідає Юрій Гримчак.

За його словами, ще рік тому вони спілкувалися із представниками іноземних держав – комісарами, доповідачами, послами щодо того, що може вплинути на Януковича. Зокрема говорили, що треба розмовляти із тими людьми, які мають бізнес за кордоном і тримають там свої статки - із Дмитром Фірташем, Рінатом Ахметовим, Юрієм Іванющенком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За допомогою Конституційної асамблеї Янукович створює "запасний аеродром" - політолог

"Тоді можна було сподіватися, що вони можуть якимось чином вплинути на нашого президента. Сьогодні всі розуміють, що єдиний, хто може це зробити – це його старший син Олександр. Саме до нього прислухається Віктор Федорович. Це підтверджують у неофіційних розмовах "регіонали" та інші джерела поза парламентом. Тому розмови європейців про те, що у нас мають вплив на ситуацію олігархи, трохи перебільшені", - зазначив НУ-НСівець.

Він також припускає, що, можливо, Олександр Янукович здатен зрозуміти, що взагалі відбувається, але його батько – навряд.

"Здається, йому навіть не розкажуть про те, що заявив Європарламент. Навіть якщо подивитися його виступ в Чикаго, складається враження, що не про Україну було прийнято рішення НАТО про те, що у нас вибіркове правосуддя та переслідування опозиції. Такою була консолідована позиція. Але Янукович цього не почув", - заявив Гримчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США може заморозити рахунки українських олігархів

"А якщо згадати видатне інтерв'ю не менш видатному діячу культури Віталію Коротичу, здається, що він взагалі неадекватно сприймає інформацію. Виходить, що ми із ним живемо в різних країнах. Інколи хочеться сказати: а можна я поживу у вашій? Там інвестори приходять, ВВП росте, зменшився податковий тиск. Всі сміються, а що, в нас є пристрій, який це вимірює?", - додав нардеп.

На думку політика, до Януковича просто не доходить.

"Може дійти, коли почнуться арешти рахунків та заборони відвідувати країни Європи для його сім'ї. Але якщо такі санкції стосуватимуться суддів, прокурорів, політиків, навіть олігархів, на Банковій це нікого не цікавитиме. Досить швидко дійде лише у випадку, коли вдарять по сімейному гаманцю президента. І це буде консолідована позиція Європи, Америки та Росії. Тоді постане питання, куди тікати. Є ще багато островів, Венесуела, Бразилія, де багато диких мавп. Ось туди можна їхати, аби на них подивитися", - підкреслив Гримчак.

Зараз ви читаєте новину «Єдиний, хто може вплинути на Януковича - його син Олександр - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути