Ексклюзиви
четвер, 20 жовтня 2011 17:12

Замковенка не зможуть посадити

Замковенка не зможуть посадити

Екс-голову столичного Печерського райсуду Миколу Замковенка не зможуть посадити за порушеною проти нього кримінальною справою.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Найгірший варіант для мене — буде встановлено, що я вчинив злочин, то буде обвинувальний вирок. Справа передбачить міру покарання. Але оскільки вже пройшло більше десяти років, то справу закриють за терміном давності, який сплив. Якщо попадеться чесний суддя і зробить все як має бути — буде виправдальний вирок. Я оптиміст, хоч ви бачите, які у нас суди. Я не визнаю себе винуватим у цій справі. Я не погоджуюся із порушеною проти мене справою", - заявив він.

Нагадаємо, проти екс-судді Печерського райсуду Миколи Замковенка порушена кримінальна справа. Мовляв, будучи посадовою особою, постійно здійснюючи функції судової влади – правосуддя, у період з 1996-го по 2001 рік вчинив службові злочини й злочини проти правосуддя, пов'язані з використанням службового становища.

Згідно з матеріалами слідства, Замковенко обвинувачується у тому, що протягом зазначеного періоду не забезпечив повний, всебічний і об'єктивний розгляд судових справ із дотриманням установлених законом термінів і припустився службової недбалості, зловживання владою та службовим становищем, а також службової підробки. 2004 року Апеляційний суд Києва засудив Замковенка до 2 років позбавлення волі з річним випробувальним терміном – за статтею 366 Кримінального кодексу (перевищення службових повноважень) і за статтею 367 (недбалість).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На екс-суддю, який у 2001 році звільнив Тимошенко, завели справу

27 травня 2011 року Апеляційний суд Київської області, який виступив першою судовою інстанцією, відправив її на додаткове розслідування в прокуратуру Києва. Вищий спеціалізований суд із розгляду кримінальних і цивільних справ 29 вересня 2011 року скасував рішення апеляції й направив матеріали в Апеляційний суд Києва для вирішення питання про підсудність цієї справи.

Зараз ви читаєте новину «Замковенка не зможуть посадити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути