пʼятниця, 15 липня 2011 11:37

Екс-суддя Тимошенко: "У мене вона б задом не крутила"

Екс-суддя Тимошенко: "У мене вона б задом не крутила"

Екс-глава Печерського суду Микола Замковенко, який 2001 року випустив Юлію Тимошенко із СІЗО, поділився досвідом, як впоратися з підсудними, пише Сегодня.

"За мою велику судову практику були всякі випадки. Але в мене ніколи не було такого, щоб до мене хтось, вибачте, дупою повертався, - сказав Замковенко. - У мене б Юлія Володимирівна так не поводилась, не крутила задом".

Суддя пригадав один випадок у справі Тимошенко, коли слухав санкцію на арешт її чоловіка.

"Прийшов адвокат чоловіка, поставив ногу на стілець так, що білий носок буо видно, і давай щось говорити. Я його перервав ніжно і сказав: "Перше: запам'ятайте раз і назавжди, шановний колега: білі шкарпетки під строгий чорний костюм носять тільки невігласи . Друге: прийміть нормальну позу". І він одразу став нормально поводитися", - зазначив Замковенко.

Інший випадок, за його словами, був, коли судив Олега Ляшка - нинішнього народного депутата.

"Олега звинувачували в тому, що він обізвав першого віце-прем'єра Дурдинця "нільським крокодилом". І коли дійшли до дебатів, Олег падав, слина у нього з рота летіла. Я зупинив процес. Покликав його адвоката і сказав: "Я даю вам два дні, поясніть своєму підзахисному, нехай поводиться по-божому. Якщо наступного разу буде таке, я зміню запобіжний захід, там його хлопці швидко заспокоять". Все, Олег поводився нормально. І я виніс виправдувальний вирок у його справі", - сказав суддя.

Замковенко каже, що зал судового засідання - не протестний майданчик для кінозйомок. Є судовий розпорядник, який повинен скласти протокол і піддати Тимошенко громадському покаранню. Причому, як вважає Замковенко, робити це повинен не цей суддя, а інший.

"Якщо вона і далі починає крутити задом, викидати всякі фігури, обзивати суддю, то він повинен змінити їй запобіжний захід. Досвідчений суддя швидко б поставив на місце і її, і її адвоката - він би там не стрибав, як м'ячик. Він не встигає ознайомитися зі справою? Добре, от вам тиждень. Все одно не встиг? Шановний, беріть справу в канцелярії і знайомтеся під час перерв. Не можна давати їй можливість затягувати процес", - підкреслив він.

Зазначимо, що Замковенко був народним депутатом від БЮТ у Верховній Раді V скликання.

Зараз ви читаєте новину «Екс-суддя Тимошенко: "У мене вона б задом не крутила"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути