пʼятниця, 05 жовтня 2012 16:13

Замість того, щоб ловити вбивцю з "Каравану", спецслужби ведуть спостереження за опозицією - Москаль
5

Фото: Фото: прес-служба Г. Москаля

У Хмельницькому народний депутат Геннадій Москаль викрив співробітників "секретного" відділу однієї з правоохоронних структур (так званої "наружки"), які вели за ним зовнішнє спостереження.

Про це повідомляє прес-служба політика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб очорнити конкурента, у передвиборчому змаганні його найчастіше називають "тушкою" - "Опора"

"Машину – сині "Жигулі" 7-ї моделі, що постійно їздила за нами, – ми помітили зразу після виїзду з прес-конференції в Кам'янець-Подільському штабі ВО "Батьківщина", – розповідає Москаль. – Через знайомих я "пробив" номери по базі даних ДАІ й з'ясував, що вони значаться, як списані. Машина супроводжувала нас до обласної телерадіокомпанії в Хмельницькому, де я мав ефір, як народний депутат, а потім до обласного штабу ВО "Батьківщина" на прес-конференцію. Тут я заявив журналістам, зо за нами ведеться зовнішнє спостереження. Після прес-конференції ми поїхали на зустріч із виборцями, а "Жигулі" й далі ув'язалися за нами. Непрофесіоналізм "сищиків" просто вражав, тому для нас не склало особливих труднощів заблокувати їх у незручному місці. На питання: "Хлопці, ви звідки – СБУ, МВС, чи вас хтось найняв інший?", вони (водій і двоє пасажирів позаду) почали ховати обличчя. Далі намагалися втекти, але я став перед машиною, а мої супутники в цей час зробили фотознімки. Оскільки машини з такими номерами немає в базі даних, були всі підстави викликати ДАІ, але ми поспішали, тому не стали цього робити. Думаю, що мешканці Хмельниччини встановлять особи цих "професіональних сищиків" по фото".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидати у нардепи почали активно заважати ЗМІ висвітлювати передвиборчий процес - "Опора"

За словами політика, його здивував факт того, що правоохоронна систему стежить за ним замість того, щоб ловити вбивцю з "Каравану".

"При тому, що згідно із "Законом про оперативно-розшукову діяльність", зовнішнє спостереження може вестися тільки в рамках оперативно-розшукової справи (ОРС). Ведення його поза рамками ОРС кваліфікується, як перевищення влади й службових повноважень", - зазначив нардеп.

Москаль також наголосив, що вже звернувся із відповідним зверненням до голови СБУ Ігора Калініна та голови МВС Віталія Захарченка, щоб ті дали пояснення, в рамках якої справи за ним ведеться спостереження.

Зараз ви читаєте новину «Замість того, щоб ловити вбивцю з "Каравану", спецслужби ведуть спостереження за опозицією - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути