Ексклюзиви
пʼятниця, 18 жовтня 2019 17:05

"Замість кінця епохи бідності українців попросять повернути субсидії" - у Порошенка оцінили останні рішення влади

"Замість кінця епохи бідності українців попросять повернути субсидії" - у Порошенка оцінили останні рішення влади
У партії "Європейська солідарність" прокоментували проголосований у першому читанні проект бюджету на наступний рік. Фото: Главком

Проект бюджету на 2020 рік разом із законом про верифікацію соцвиплат означають, що замість зниження тарифів влада планує зменшити кількість отримувачів субсидії. Декого можуть навіть попросити повернути вже раніше отримані гроші.

Про це заявили у партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка, коментуючи свіжі ініціативи президентської більшості у Раді та проголосований у першому читанні проект бюджету на наступний рік.

"Не буде тринадцятої пенсії, яку весною ми започаткували для пенсіонерів з найнижчими пенсіями. Не буде доплати за третю, четверту дитину, не буде продовження програми з будівництва сільських амбулаторій і телемедицини. Не буде підвищення грошового забезпечення наших воїнів. Зате буде тиск на ФОПи", - йдеться у заяві політсили.

У ЄС переконані, що завдяки діям попередників економіка України сьогодні в кращому стані, ніж кілька років тому.

"Зараз у нової влади існує значно більше можливостей, ніж було рік чи два тому. Головне, аби була політична воля", - резюмували у партії.

18 жовтня у першому читанні Верховна Рада ухвалила проект державного бюджету на 2020 рік. За проект проголосували 255 нардепів.

Основні показники:

Доходи держбюджету на 2020 рік (з трансфертами) — 1, 079 трильйона гривень, у тому числі загального фонду – 962,7 млрд грн;
Видатки — 1,170 трильйона гривень;

Серед інших видатків, пропонується виділити:

На національну безпеку і оборону — 245,8 млрд грн;
На розвиток дорожньої інфраструктури — 74,4 млрд грн, у тому числі Державний дорожній фонд — 69,7 млрд грн;
На освіту — 136,4 млрд грн;
На охорону здоровʼя — 108 млрд грн;
На субсидії — 45 млрд грн.

Згідно з проектом держбюджету на наступний рік, пропонується встановити мінімальну зарплату на рівні 4723 грн. Мінімальний прожитковий мінімум згідно документу протягом року зросте з 2027 до 2189 грн. Мінімальна пенсія протягом наступного року має зрости з 1638 грн до 1769 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Замість кінця епохи бідності українців попросять повернути субсидії" - у Порошенка оцінили останні рішення влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути