четвер, 02 червня 2022 00:58

Залужний розповів французам, чому Україні необхідна зброя натовського зразка

Залужний розповів французам, чому Україні необхідна зброя натовського зразка
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів начальнику Об'єднаного штабу ЗС Франції Тьєрі Бюркаром ситуацію на фронті. Фото: radiosvoboda.org

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний по телефону обговорив з начальником Об'єднаного штабу збройних сил Франції Тьєрі Бюркаром безпекову ситуацію в Україні.

Зокрема, поінформував колегу про ситуацію на фронті, зазначивши, що бойові дії ведуться майже на всіх напрямках, пише пресслужба Залужного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нам важко, але ми стоїмо: Залужний показав відео з гаубицями М777

"Найскладніша ситуація у Луганській області, де противник намагається витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Пояснив, що операції носять комплексний характер і вимагають поєднання як оборонних, так і наступальних дій", - зазначив він.

За словами Залужного, росіяни мають вирішальну перевагу в артилерії. Це актуалізує питання якнайшвидшого переходу українських підрозділів на озброєння натовського зразка, яке збереже життя наших людей і наші території.

Міністр оборони Олексій Резніков просить у держав-партнерів зброю, яку використовують країни НАТО. Раніше робили акцент на отриманні зброї радянських зразків.

Деякі країни НАТО можуть допомогти Україні перейти до сучасної зброї натівського зразка. Вони можуть навчати військових обслуговувати та використовувати сучасну зброю.

Зараз ви читаєте новину «Залужний розповів французам, чому Україні необхідна зброя натовського зразка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути