вівторок, 17 червня 2014 09:29

Закрити кордон з Росією можна за 3 місяці - Арестович

Закрити кордон з Росією можна за 3 місяці - Арестович
Фото: 24tv.ua

Кордон з Росією можна закрити за 2-3 місяці, якщо відновити призов. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив військовий експерт Олексій Арестович.

"В лави української армії потрібно призвати не менше 50 тисяч резервістів. Ними поповнити прикордонну службу, Нацгвардію, інші військові підрозділи, які створять багатоешелонну систему закриття державного кордону", - сказав Арестович.

Що стосується фінансування, то на думку експерта, на закриття 1200 км кордону потрібно не менше 1 млрд 200 тис доларів. "Це приблизна вартість необхідного оснащення: інженерне спорядження, технічні засоби стеження. На перекриття кордону піде 2-3 місяці", - вважає Арестович.

Водночас він наголосив, що основною проблемою залишається нестача людських ресурсів. "Зараз військові керівники доповідають, що українські солдати героїчно відбивають атаки бойовиків. Але все не так просто. От наприклад, зайняли наші війська місто Щастя на Луганщині та й пішли далі. А хто зараз контролює це місто? Там же необхідно лишати гарнізон. Визволене місто треба боронити, але ж де взяти людей, якщо немає призову та мобілізації", - пояснив експерт.

Коментуючи пропозицію губернатора Дніпропетровщини Ігоря Коломойського щодо зведення суцільного паркану на українсько-російському кордоні, Арестович сказав, що така ідея є правильною. Проте переконаний, що роздільну стіну потрібно будувати лише після завершення бойових дій на Донбасі. "Бо ті бульдозери, які будуть в цьому задіяні зазнаватимуть постійних атак бойовиків. Хто їх боронитиме?".

"Однак в перспективі паркан зводити потрібно і чим вищий він буде, тим краще. Щоб було так як між США та Мексикою або Ізраїлем та Палестиною. Росія - це ворожа держава. І навіть падіння режиму Путіна не зробить її до нас прихильнішою. Нам потрібно радикально відгороджуватися від них і мати з Росією стримані контакти", - впевнений експерт.

Зараз ви читаєте новину «Закрити кордон з Росією можна за 3 місяці - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути