пʼятниця, 26 червня 2020 08:37

"Закрите небо" не для всіх: Медведчук під час карантину 16 разів літав із Києва в Ужгород
3

Літаку нардепа від ОПЗЖ Віктора  Медведчука під час карантину дозволили 16 разів літати між Києвом і Ужгородом в умовах «закритого неба»
Фото: radiosvoboda.org
Літаку нардепа від ОПЗЖ Віктора  Медведчука під час карантину дозволили 16 разів літати між Києвом і Ужгородом в умовах «закритого неба»
Літаку нардепа від ОПЗЖ Віктора  Медведчука під час карантину дозволили 16 разів літати між Києвом і Ужгородом в умовах «закритого неба»

Приватний літак із бортовим номером T7GEM, яким користується один із лідерів ОПЗЖ, народний депутат Віктор Медведчук, під час посиленого карантину в Україні здійснив 16 перельотів із аеропорту "Київ" у аеропорт "Ужгород" та назад.

За виключним правом здійснювати перельоти в умовах закритого неба Медведчук звертався та отримував дозволи від кількох відомств, зокрема від Державної авіаційної служби, а також від Служби безпеки України. Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми".

Журналісти зафіксували, як Медведчук із родиною приземлився у аеропорту "Київ" 7 травня, літак прилетів з Ужгорода. У внутрішній авіасистемі його 8 рейсів між Києвом та Ужгородом було позначено як "переліт без завантаження". У інших 8-ми рейсах за тими ж напрямками зазначена така підстава для надання дозволу: "перевезення народного депутата".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Медведчука знайшли частку у каналі "1+1"

"У 100 кілометрах від Ужгорода, в селищі Жденієво у Карпатах, розташовується дача народного депутата. Десятки гектарів землі та великий маєток оформлені на фірму, якою володіє його дружина Оксана Марченко. Судячи з дат, депутат більшість часу проводив на Закарпатті, а до Києва прилітав лише на позачергові засідання Верховної Ради", – йдеться в розслідуванні.

Сам Медведчук на запитання, як йому вдавалося під час карантинних обмежень та фактично закритого неба регулярно здійснювати перельоти, зазначив, що дозволи отримував у зв'язку з тим, що приїжджав на позачергові пленарні засідання. Літак орендований, а дозволи брала компанія, яка обслуговує.

Під час карантину постанова Кабінету міністрів забороняла роботу всіх українських аеропортів на прийом та відправку пасажирів, окрім двох: у Борисполі та Львові, йдеться в матеріалі. Тимчасовий виконувач обов'язків першого заступника голови Державіаслужби Сергій Коршук на запитання, на яких підставах Медведчуку погоджували перельоти під час карантину, зазначив, що дозволи давали на перельоти конкретних суден, а не на переліт конкретних фізичних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марченко розповіла, як Путін став кумом

Також журналісти звернулися до СБУ – на яких підставах там погоджували перельоти для Медведчука.

"У разі необхідності задоволення державних потреб прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення, здійснюється за погодженням з відповідним міністерством", – повідомили у відомстві.

Журналісти звернулися до Міністерства інфраструктури з запитаннями про особливості обмеження роботи українських аеропортів під час карантину – але протягом майже двох тижнів відповіді не отримали.

Народний депутат від ОПЗЖ, кум президента РФ Віктор Медведчук задекларував офшорну компанію Fregata Marine Ltd, якій належить одна з найдорожчих у світі яхт – Royal Romance орієнтовною вартістю $200 млн.

Зараз ви читаєте новину «"Закрите небо" не для всіх: Медведчук під час карантину 16 разів літав із Києва в Ужгород». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути