пʼятниця, 01 листопада 2013 14:58

Законопроект Лабунської треба вдосконалювати — експерт

Законопроект Лабунської треба вдосконалювати — експерт
Кость Бондаренко. Фото: zik.ua

Лідери "Батьківщини" демонструють готовність йти на компроміс у питанні відправлення екс-прем'єра Юлії Тимошенко до Німеччини.

Так політолог Кость Бондаренко прокоментував Gazeta.ua заяву голови фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка про те, що опозиція може проголосувати за законопроект позафракційної Анжеліки Лабунської про лікування ув'язнених за кордоном.

"Раніше вони були безкомпромісними. Але досі відверто бояться, що Тимошенко може взяти участь у президентській виборчій кампанії. Тому бажають, аби вона лікувалася за кордоном, і не заважала їм у 2015 році. Хочеться вірити, що наступного тижня компроміс буде знайдений. А от на основі законопроекту Лабунської чи Міщенка — інша річ", - зазначив він.

За словами експерта, якщо опозиція готова підтримати цей законопроект, то має дослухатися до слів його автора, яка визнала, що документ потрібно вдосконалювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді зареєстровані уже два проекти про лікування Тимошенко

"Готуючи законопроект до другого читання, його мають підкорегувати. Зараз там є багато невідповідностей законодавству і навіть здоровому глузду. Наприклад, там відсутній розподіл за видами злочинів засуджених, які можуть бути відправлені за кордон. Потрібно передбачити, про що конкретно йдеться. Бо є вбивці, гвалтівники, особливо небезпечні терористи. Має бути певна градація та кваліфікація хвороб, які підпадають під дію закону. Якщо у людини весь час болить зуб, то що з нею робити? От за нинішніми критеріями остеохондроз не  передбачає лікування поза тюремним стаціонаром", - пояснив Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко заявила з лікарні - негайно прийміть закон Лабунської

Коментуючи заяву Яценюка про те, що Віктор Янукович має дати команду Партії регіонів підтримати законопроект, політолог зауважив: "Таким чином вони розписуються в тому, що не визнають демократію, бо президент не має права втручатися у роботу законодавчого органу. Бачимо, що зараз опозиція перебуває у розгубленому стані. Хочуть для себе знайти вихід із ситуації. А для Тимошенко це є можливістю поїхати за кордон, полікуватися — поправити своє здоров'я. Але про повернення її в політику не йдеться".

Нагадаємо, в законопроектом Анжеліки Лабунської закладено норму, згідно з якою, засуджений, що виїжджає на лікування за кордон, звільняється від відбування терміну покарання, що залишився.

Зараз ви читаєте новину «Законопроект Лабунської треба вдосконалювати — експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути