неділя, 11 вересня 2011 15:01

"Закон про вибори не приймуть цієї осені" - експерт

"Закон про вибори не приймуть цієї осені" - експерт

Законопроект про вибори народних депутатів викличе серйозні дискусії після внесення його на розгляд парламенту, адже навіть в середині Партії регіонів не всі підтримують документ розроблений робочою групою на чолі з міністром юстиції.

Таку думку висловив голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

"Навіть серед народних депутатів з Партії регіонів є такі, хто не підтримує цей законопроект. Це депутати, які розуміють, що не пройдуть до парламенту за новими виборчими правилами", - наголосив експерт.

Загалом він прогнозує, що документ викличе дискусію у Верховній Раді. Найбільш суперечливим питанням стане прохідний бар'єр, який у законопроекті передбачено встановити на рівні 5%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доля закону про вибори залежить від Венеціанської комісії - "регіонал"

"Розгляд законопроекту розпочнеться тільки після офіційних висновків Венеціанської комісії, засідання якої відбудеться тільки всередині жовтня. Якщо розгляд і голосування по законопроекту розпочнуться до офіційних висновків комісії то обіцянки влади в цьому питанні чого нічого не варті", - наголосив експерт.

Черненко не виключає, що Венеціанська комісія винесе до законопроекту багато суттєвих зауважень. Серед пунктів до яких ймовірно будуть зауваження експерт називає принцип формування виборчих комісій, за яким не гарантується однакове представництво всіх політичних сил, що беруть участь у виборах; нерівноправність кандидатів; умови штучного перешкоджання кандидатам під час реєстрації.

Нагадаємо, лідер фракції ПР Олександр Єфремов  заявив, що новий закон про вибори народних депутатів буде прийнято вже на цій сесії Ради.

Зараз ви читаєте новину «"Закон про вибори не приймуть цієї осені" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути