четвер, 10 січня 2013 15:37

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Ув'язнення Тимошенко і надалі серйозно підриватиме імідж України - Гельсінська комісія

Ув'язнення Тимошенко і надалі серйозно підриватиме імідж України - Гельсінська комісія
Фото: ua.korrespondent.net

Комісія Сполучених Штатів Америки з безпеки і співробітництва в Європі (Гельсінкська комісія) закликає президента України Віктора Януковича звільнити ув'язнених лідерів опозиції.

Про це йдеться у листі до Віктора Януковича голови Гельсінської комісії Кріса Сміта та членів Комісії від Республіканців Роберта Адерхольта, Луїса Слотера, Майкла Бургесса, Майка МакІнтайра і Джозефа Піттса, передає прес-служба "Батьківщини".

"Як члени Конгресу та Гельсінської Комісії США ми пишемо Вам, щоб рішуче закликати звільнити колишнього Прем'єр-міністра Юлію Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, а також повністю відновити їхні політичні й громадянські права", - йдеться у листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Рада все більше нагадуватиме боксерський ринг, однак "доживе" тільки до 2015

"У випадку Тимошенко ми глибоко стурбовані щодо справедливості судового процесу, який у жовтні 2011 року призвів до її засудження та 7-річного терміну ув'язнення. Ми вважаємо, що цей вирок є криміналізацією політичного рішення за допомогою судового процесу, який не відповідав міжнародним стандартам", - підкреслили члени Комісії.

У Гельсінській комісії наголосили, що крім справи Тимошенко також занепокоєні ситуацією колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. У документі наголошується, що Комісія "з тривогою спостерігає за тим, як Генеральна прокуратура продовжує ініціювати додаткові розслідування проти Тимошенко і Луценка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" вимагають, аби Рада позбавила депутатських повноважень нових міністрів

"На жаль, триваюче ув'язнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка продовжуватиме серйозно підривати імідж України в очах міжнародної спільноти, а також негативно позначиться на Вашому головуванні. Поки вони залишатимуться за ґратами, міжнародна спільнота не зможе повністю вірити у відданість демократії українських лідерів", - резюмується у листі до Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Ув'язнення Тимошенко і надалі серйозно підриватиме імідж України - Гельсінська комісія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути