четвер, 10 січня 2013 13:33

Експерт: Рада все більше нагадуватиме боксерський ринг, однак "доживе" тільки до 2015

Експерт: Рада все більше нагадуватиме боксерський ринг, однак "доживе" тільки до 2015
Андрій Золотарьов. Фото: blog.i.ua

У кращому разі Верховна Рада 7 скликання допрацює до президентських виборів у 2015 році.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Андрій Золотарьов.

Коментуючи роботу першої сесії нового парламенту, експерт зауважив, що у подальшому у ВР виникатиме все більше конфліктів і в результаті працездатність парламенту буде під великим сумнівом.

"Серед депутатів дуже багато "грошових мішків", як у лавах Партії регіонів, так і в частині опозиції. Приклад — Табалови, для яких бізнес виявився вищим за принципи та клятви. Це перший фактор, який впливатиме на роботу ВР, - підкреслив він. - Бо для бізнесмена головне - гроші. Я дуже важко уявляю, як люди, які більшість часу проводять у Лондоні, або на лазурному березі Середземного моря, будуть дисципліновано працювати в залі та комітетах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція у нас ручна, ми тільки за мотузочки смикаємо - Чечетов

Політолог додав: "Досить подивитися, як працювали депутати 6 скликання і ми побачимо, що для багатьох депутатський значок був статусним додатком до бізнесів, фінансового впливу і більше нічого. Зрозуміло, що такі депутати працювати не будуть. Бо в лавах депутатів, за рахунок того, що Верховна Рада перетворилася на бізнес-клуб, дуже багато людей, які не налаштовані на законодавчу роботу. Депутатів, які працюють — не так і багато. У кращому випадку, таких десь чверть. Все інше — це баласт".

Іншим фактором, який впливатиме на роботу Верховної Ради, на думку Золотарьова, буде значна радикалізація парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція відмовляється працювати далі без вирішення ситуації із Тимошенко - Кошулинський

"До парламенту зайшла радикальна "Свобода". І от за перший місяць діяльності Ради від них немає жодного законопроекту. Ні про заборону КПУ, ні про заборону продажу землі — нічого. То ж зрозуміло, з якою метою "Свобода" туди прийшла", - підкреслив він.

Експерт додав: "Але вони ("Свобода") дуже високо піднімають планку радикалізації. І до них тепер змушені радикалізуватися Яценюк і Кличко. І це буде впливати на конфліктність цієї Верховної Ради. У 2015 році будуть президентські вибори і кожен з цих трьох очільників опозиційних сил має плани на 2015 рік. І саме тому їм конче потрібно показати виборцям, що вони принципові, що вони працюють і не продаються. І це буде зіштовхувати їх із владою. І саме це буде причиною того, що ця ВР буде не працездатною і у неї буде не тривалий вік".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді вже друга перерва - опозиція заблокувала трибуну

На думку політолога, парламент у кращому разі допрацює до 2015 року.

"Після президентських виборів, хто б не отримав перемогу, опозиція або влада, всі будуть зацікавлені у перевиборах. Якщо переможе влада, то Януковичу потрібна буде слухняна Рада і йому будуть потрібні перевибори. А якщо переможе опозиція, то їм потрібно буде добити Партію регіонів у Верховній Раді і вони також будуть налаштовані на вибори. Саме це буде перетворювати Раду на боксерський ринг, на якому будуть час від часу зіштовхуватися влада та опозиція. Видовищ буде дуже багато", - підсумував Золотарьов.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Рада все більше нагадуватиме боксерський ринг, однак "доживе" тільки до 2015». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути