четвер, 10 січня 2013 12:32

Для декриміналізації "статті Тимошенко" необхідна або зміна влади в 2015 році, або революція

Для декриміналізації "статті Тимошенко" необхідна або зміна влади в 2015 році, або революція
Сергій Таран. Фото: obozrevatel.com

Для того, аби екс-прем'ер Юлія Тимошенко швидше вийшла із в'язниці, то необхідно або чекати президентських виборів в 2015 році, щоби змінилась влада, або робити революцію.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, коментуючи пропозицію опозиційних сил розглянути в парламенті питання про декриміналізації "статті Тимошенко".

"Шансів немає для такої ініціативи, оскільки немає політичної волі влади звільняти Юлію Тимошенко. Але вона показує, що суспільство та опозиційно налаштовані сили намагаються її звільнити. Це — сигнал, особливо для міжнародної спільноти", - пояснив політолог.

Окрім того, за його словами, такі наміри можуть призвести до того, що під час підготовки саміту Україна-ЄС міжнародні політики ще раз звернуть увагу на ув'язнення Тимошенко: "Підніметься питання її утримання, підніметься питання про те, що вона вчора оголосила акцію громадської непокори, піднімуться питання, про які говорить її захисник, тобто про різні пошкодження та інше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" розвінчала міф про ледачу Верховну Раду

"Звичайно дії опозиційних сил будуть мати резонанс, навіть більш міжнародний, але недостатній для звільнення їхнього лідера, та інших політичних в'язнів", - підкреслив він.

"Зараз в Європі вирішують, що робити із Україною, особливо щодо штучного протистояння МС та ЄС в українському курсі, а підняття питання Тимошенко ускладнюватиме підписання Угоди з ЄС. Варто пам'ятати, що це не вина Тимошенко та опозиції, а вина влади", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" вимагають, аби Рада позбавила депутатських повноважень нових міністрів

На його думку, те, що зараз активно обговорюється в українських ЗМІ стане акцентом уваги міжнародних політиків та правозахисних організацій. Також, говорячи про можливе найшвидше звільнення Тимошенко він зауважив: "На сьогодні існує два шляхи: або чекати президентських виборів в 2015 році, щоби змінилась влада, або робити революцію".

Нагадаємо, "бютівець" Юрій Одарченко повідомив, що опозиційні фракції мають намір наполягати на включенні до порядку денного питання про декриміналізацію низки статей Кримінального кодексу, що дозволить звільнити екс-прем'єра України Юлію Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Для декриміналізації "статті Тимошенко" необхідна або зміна влади в 2015 році, або революція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути