Ексклюзиви
понеділок, 27 серпня 2012 09:31

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Захист Тимошенко сподівається, що Євросуд визнає порушення 4 статей щодо неї

Захист Тимошенко сподівається, що Євросуд визнає порушення 4 статей щодо неї
Щодо Тимошенко порушили щонайменше 4 статті Європейської конвенції з прав людини. Фото: news.intv.ua

Захист Юлії Тимошенко сподівається на задоволення Європейським судом з прав людини скарги на порушення чотирьох статей Європейської конвенції про захист прав людини.

Про це в коментарі Тиждень.ua заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович і Тимошенко - "з одного тіста ліплені" - Ющенко

"28 серпня буде розглядатися порушення чотирьох статей Європейської конвенції з прав людини у справі Юлії Тимошенко. Мова йде про 3 статтю – це нелюдське поводження, 5 статтю – незаконність затримання і утримання під вартою. Ця стаття буде розглядатися разом зі статтею 18, яка передбачає політичні мотиви переслідування і стаття 8 – втручання в особисте і приватне життя", – повідомив Власенко.

У той же час, за його словами, скарга щодо незаконності вироку у газовій справі щодо Тимошенко під час цього слухання Євросуду розглядатися не буде.

"На жаль, стаття 6 під час засідання 28 серпня розглядатися не буде. Це зумовлено тим, що немає рішення Вищого спеціалізованого суду (у газовій справі)", - сказав він.

"Можливо, ми вийдемо на ці питання під час запитань суддів, можливо ні. В другому випадку це означатиме, що наша скарга в частині порушень статті 6 буде розглядатися окремо. Але скарга ця є, вона оформлена і не потребує додаткових доповнень", – пояснив захисник.

За його словами, прогнозувати рішення Європейського суду значно легше, ніж українських судів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко закликала українців піднятися на боротьбу

"У нас є достатньо доказів, які підтверджують порушення за заявленими чотирма статтями. І очікуємо, що буде визнано порушення українською владою цих статей у справі Тимошенко. І це означатиме, що буде юридично визнано факт політичного переслідування Тимошенко", – додав він.

Власенко також зазначив, що грошова компенсація за рішенням Євросуду його підзахисну не цікавить.

"Нас компенсації в цій справі не цікавлять. Питання не в тому, щоб отримати 5-10 тис євро компенсації. Важливо юридично встановити, по-перше, що Юлію Тимошенко абсолютно незаконно з порушеннями українського і міжнародного законодавства арештували і досі тримають у в'язниці. По-друге, встановити, що те, що відбувається в Україні у справі Тимошенко, – це не кримінальне переслідування, це політичні репресії", – підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Захист Тимошенко сподівається, що Євросуд визнає порушення 4 статей щодо неї ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути