Ексклюзиви
четвер, 01 серпня 2013 13:01

Захист Тимошенко подав заяву у Вищий спецсуд, щоб скасувати "політично вмотивований вирок"

Захист Тимошенко подав заяву у Вищий спецсуд, щоб скасувати "політично вмотивований вирок"
Юлія Тимошенко. Фото: ru.tsn.ua

Захист Юлії Тимошенко зареєстрував у Вищому спеціалізованому суді заяву лідера опозиції до Верховного Суду про перегляд і скасування політично мотивованого вироку по так званій "газовій справі".

Про це сьогодні після подання заяви повідомив керівник групи захисту екс-прем'єра Сергій Власенко, повідомляє прес-служба партії.

"Як ви знаєте, вчора набуло чинності і стало остаточним рішення Європейського суду з прав людини, яким були встановлені наступні обставини. По-перше, що справу слухав упереджений суддя; що Юлія Тимошенко була арештоване не внаслідок старого Кримінально-процесуального кодексу, а внаслідок суддівського і прокурорського політично вмотивованого свавілля", - сказав захисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко випустять за кордон у жовтні - експерт

Він зазначив, що це дозволяє захисту Тимошенко сподіватися на те, що Верховний Суд, "якщо він залишився хоча б на трохи судом, скасувати незаконний політично мотивований вирок, звільнивши негайно Юлію Тимошенко із Качанівської колонії".

За словами Власенка, у свій час адміністрація президента "придумала новий закон про судоустрій, згідно якого, щоб звернутися до Верховного Суду треба, щоб Вищий спеціалізований суд спочатку сказав, що так, ця заява підлягає розгляду".

"Незважаючи на те, що ця заява підлягає негайному розгляду, Вищий спецсуд має 15 днів на вирішення питання, чи передавати цю справу до Верховного Суду. Відповідно протягом цих 15 днів ми очікуємо рішення про передачу справи на розгляд до Верховного суду", - сказав Сергій Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов: Мін'юст вводить в оману Європу щодо справи Тимошенко

"У Верховного Суду ми просимо скасування вироку і звільнення Юлії Тимошенко", - наголосив він.

За словами захисника Тимошенко, якщо в країні є хоча б один справедливий суд, "він може ухвалити рішення за один день".

Зараз ви читаєте новину «Захист Тимошенко подав заяву у Вищий спецсуд, щоб скасувати "політично вмотивований вирок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути