Ексклюзиви
середа, 28 грудня 2011 10:37

Захисники Луценка обурені тим, що суд до них не прислухається

Захисники Луценка обурені тим, що суд до них не прислухається

Адвокат екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олексій Баганець переконаний, що висунуті обвинувачення не підтверджуються матеріалами кримінальної справи.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Мене не турбує позиція державного обвинувачення, тобто прокуратури, на наші клопотання, які ми заявляємо на користь нашого підзахисного, - наголосив адвокат. - Мене хвилює, що суд не прислухається до наших аргументованих доводів і не задовольняє наші клопотання, у тому числі і клопотання, які стосуються зміни запобіжного заходу Юрію Луценку. Бо на нашу думку, достатніх підстав утримувати Луценка під вартою на сьогоднішній день немає".

Баганець пояснив, що в разі якщо відпали підстави надалі утримувати підсудного під вартою, то суд має право змінити цей запобіжний захід на інший, який не пов'язаний із позбавленням волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат упевнений, що Євросуд у наступному році ухвалить рішення на користь Луценка

"На сьогоднішній день Юрій Віталійович вже знайомий з матеріалами справи. Сховатися від суду і слідства він теж не може, тому що він знаходиться під вартою. Далі продовжувати займатися злочинною діяльністю він не зможе, бо він вже не є міністром внутрішніх справ, а працює заступником редактора газети "Сільські вісті". Цих передбачених законом підстав, які давали підстави суду обрати міру запобіжного заходу, на сьогоднішній день немає", - наголосив адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друзі Луценка готують йому новорічний сюрприз

Крім того, захисник нагадав, що і стан здоров'я Луценка настільки "тривожний, що дає підстави для того, що його треба лікувати в умовах стаціонару".

На запитання журналіста, як він як колишній прокурор оцінює правомірність дій слідчих, Баганець відповів:

"Я виконую функцію адвоката у цій кримінальній справі, та на сьогоднішній день я ще на цю справу дивлюся як колишній прокурор, як колишній слідчий. Тому я сьогодні можу сказати про те, що ця кримінальна справа, яка стосується обвинувачення Луценка, є такою, що не підтверджується матеріалами кримінальної справи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко сидить за ґратами вже цілий рік

"Сьогодні це підтверджується у ході судового слідства, коли допитані 51 свідок і жоден не дав показання, які б викривали Луценка у вчинені злочину", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Захисники Луценка обурені тим, що суд до них не прислухається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути