вівторок, 12 травня 2020 10:23

Західні соціологи: "Слуга народу" і "Опозиційна платформа - За життя" лідирують в рейтингах політичних партій

За результатами всеукраїнського опитування громадської думки, яке було проведене 2-6 травня 2020 року, якби парламентські вибори відбулися в найближчу неділю, найбільші шанси на потрапляння в наступний склад українського парламенту отримали б такі партії: партія чинного президента України "Слуга народу" (30, 3%), "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка, Вадима Рабіновича і Віктора Медведчука (15,9%), "Європейська солідарність" Петра Порошенко (14,8%) і ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко (12,3 %).

Про це йдеться в дослідженні, опублікованому міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія).

Інші політичні партії, зокрема, "Партія Шарія" (3,7%), "Голос" під керівництвом Кіри Рудик, яка змінила Святослава Вакарчука, (3,4%), "Сила і честь" Ігоря Смешка (3,1%), Радикальна партія Олега Ляшка (2,9%), "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка (2,3%), ВО "Свобода" Олега Тягнибока (2,3%), "Національний корпус" Андрія Білецького (1,7%), "Оппозиційний блок" Бориса Колесникова (1,6%) і "Самопоміч" під керівництвом Оксани Сироїд (1,2%) мають суттєво менші шанси на проходження в парламент.

Результати дослідження представлені в таблиці.

 

Опитування проводилося на території України міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія) протягом 2-6 травня 2020 року. Метод опитування - телефонні інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Загальна кількість респондентів - 2006 осіб. Ймовірна похибка - 2,2%.

Зараз ви читаєте новину «Західні соціологи: "Слуга народу" і "Опозиційна платформа - За життя" лідирують в рейтингах політичних партій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути