Ексклюзиви
неділя, 26 листопада 2017 19:49

Західна преса пише про провали України у боротьбі з корупцією

Західна преса пише про провали України у боротьбі з корупцією
Боротьба України з хабарництвом провалюється на очах у ЄС, - Bloomberg. Фото: відкриті джерела

Боротьба України з хабарництвом провалюється на очах у ЄС. Про це пише Bloomberg, повідомляє ZN.UA

Все почалося минулого місяця із затримання сина міністра МВС Арсена Авакова через корупційні обвинувачення. З того моменту ворожість між правоохоронними органами в Україні стала жорсткішою і переросла у обмін звинуваченнями. Зараз їхня відкрита сутичка додалася публікацію записів прослуховування і блокування слідчого в київській квартирі проти його волі.

Нещодавно ж генпрокурор Юрій Луценко націлився на головний антикорупційний орган України, а той у відповідь оголосив, що вивчає джерело багатства самого генпрокурора.

Всі ці події розгортаються дуже не вчасно. Критиковані за відсутність боротьби з корупцією, українські урядовці вирушили в Брюссель на саміт Східного партнерства. Чотири роки тому схожі події розпалили нову українську проєвропейську революцію. Але ті, хто прийшов на зміну поваленому проросійському уряду, за цей час не змогли виконати свої обіцянки.

В результаті Україна не може добитися від ЄС чіткого сигналу, що колись вона зможе отримати членство. Спільна з Литвою ідея зібрати більш широкий пул донорів, який би дозволив зібрати додаткові $5 млрд допомоги щороку, зараз має мало шансів на успіх.

"Повторювані невдачі у процесі реформ скорочують бажання Заходу підтримувати Україну фінансово. Але відрізати Україну від західної допомоги - це зупинити процес реформ", - сказав Йорг Форбріг з "Німецького фонду Маршалла".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупційний скандал навколо НАЗК: депутат давав 1 млн грн хабара

Єврокомісар з питань Європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоганес Ган жорстко розкритикував українську владу. Україна не виконує свої зобов'язання про перевірку е-декларацій, заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Західна преса пише про провали України у боротьбі з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути