четвер, 23 листопада 2017 13:21

Корупційний скандал навколо НАЗК: депутат давав 1 млн грн хабара

У кримінальному провадженні про можливу корупцію в НАЗК фігурують співробітники Адміністрації президента й Служби безпеки України, а також нардеп з хабарем у мільйон гривень.

Про це повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник у відповіді на депутатський запит Мустафи Найема, - пише "Українська правда".

"Детективами НАБУ 10.11.2017 до ЄРДР внесено відомості за заявою фізичної особи про можливі факти вчинення низки корупційних злочинів злочинною групою у складі голови, членів та керівника департаменту НАЗК, заступником керівника департаменту АП, а також заступником начальника управління у складі центрального апарату СБУ", - йдеться в листі.

Крім того, в матеріалах справи зафіксовано хабар у розмірі 1 млн грн від народного депутата за підробку даних в декларації.

 

10 листопада НАБУ всю інформацію щодо справи передало до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, проте процесуальний керівник провадження був призначений тільки через п'ять днів.

Також детективи НАБУ двічі направляли в САП клопотання про проведення невідкладних слідчих дій, проте в їх підписанні було відмовлено через нібито необґрунтованість.

Крім цього, пише Ситник, "невідомими прокурорами" САП справа була перекваліфікована – з особливо тяжкого злочину (від 8 до 12 років тюрми) на злочин середньої тяжкості, що передбачає до 3-х років позбавлення волі (зі статті 368 "Хабар" на статтю 364 "Зловживання владою").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали космічні зарплати і премії керівництва НАЗК

Раніше голова департаменту фінансового контролю НАЗК Ганна Соломатіна звинуватила своє керівництво у особі Наталії Корчак у фальсифікації висновків перевірки декларацій. За її словами, Корчак давала прямі вказівки щодо перевірки окремих депутатів і фальсифікувала висновки.

Детективи НАБУ відкрили справу за фактом можливого отримання співробітниками НАЗК хабара в особливо великих розмірах.

Зараз ви читаєте новину «Корупційний скандал навколо НАЗК: депутат давав 1 млн грн хабара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути