понеділок, 30 травня 2022 13:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Захід має довести, що більше не терпітиме імперських амбіцій Росії - Єрмак

Захід має довести, що більше не терпітиме імперських амбіцій Росії - Єрмак
Перелік осіб, на яких варто накласти санкції, необхідно розширити. Фото: president.gov.ua

Занадто м'які санкції Заходу в 2014 році призвели до повномасштабної війни Російської Федерації проти України.

Тому наразі посилення санкцій має охоплювати фінансовий та енергетичний сектори Росії, а також торкнутися більшої кількості державних чиновників і бізнесменів, заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

"Ми вже були свідками того, як після 2014 року запроваджені Заходом санкції не торкнулися впливових людей у РФ, а також низки секторів економіки. Через вісім років ми отримали жорстоку агресію Росії. Захід має погодити нафтове ембарго, щоб вдарити по здатності Кремля фінансувати агресію", - написав він

Єрмак наголосив, що під санкції мають потрапити транспортні компанії, особливо морські оператори, а також страхові компанії, які підтримують експорт російських енергоресурсів. Лише повне енергетичне ембарго матиме необхідний економічний і психологічний вплив на прийняття Москвою рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може розпочати газовий шантаж Європи - Єрмак

"Захід має довести, що більше не буде терпіти імперські амбіції Росії, незважаючи на короткострокові внутрішні витрати. Демократичний світ також повинен запровадити нові та посилити існуючі фінансові санкції. Вони мають стосуватися всіх російських банків, зокрема Газпромбанку та його дочірніх і підставних компаній у світі", - підкреслив він.

Вторинні санкції мають бути накладені на суб'єктів, які обходять цей режим або іншим чином сприяють російській агресії. Перелік осіб, на яких варто накласти санкції, необхідно розширити, додавши до нього найближчих членів родин, що володіють їхніми активами.

"До списку санкцій мають бути додані всі державні службовці, керівники державних підприємств, зокрема члени їхнього правління, як російські, так і іноземні. Захід також має знайти шляхи використання вилучених російських активів для відновлення України після війни", - резюмував очільник Офісу президента.

Шостий пакет санкції Євросоюзу проти Росії поширюватиметься на сиру нафту і нафтопродукти, що поставляються в країни ЄС. Однак ембарго поки що не будуть запроваджувати на нафту, яку поставляють по трубопроводам.

Зараз ви читаєте новину «Захід має довести, що більше не терпітиме імперських амбіцій Росії - Єрмак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути