понеділок, 30 травня 2022 11:29

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС забере з шостого пакету санкцій ембарго на нафту з РФ, яку постачають трубопроводами - журналіст

ЄС забере з шостого пакету санкцій ембарго на нафту з РФ, яку постачають трубопроводами - журналіст
У шостому пакеті санкцій ЄС проти РФ можуть виключити ембарго на нафту, яка поставляється трубопроводами. Фото: Unsplash

Шостий пакет санкції Євросоюзу проти Росії поширюватиметься на сиру нафту і нафтопродукти, що поставляються в країни ЄС.

Однак ембарго поки що не будуть запроваджувати на нафту, яку поставляють по трубопроводам. Про це заявив журналіст Рікард Йозвяк у Twitter.

"Рада погоджується, що шостий пакет санкцій проти Росії буде поширюватися на сиру нафту, а також нафтопродукти, що поставляються з Росії в держави-члени, з тимчасовим винятком для сирої нафти, що поставляється по трубопроводу", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може розпочати газовий шантаж Європи - Єрмак

Водночас у проєкті угоди Європейської Ради зазначається, що необхідно якнайшвидше розглянути питання щодо тимчасового виключення сирої нафти, яка надходить трубопроводами.

29 травня посли країн Європейського союзу не досягли згоди щодо шостого пакета санкцій проти Росії. Його не можуть погодити не лише через нафтове ембарго. Угорщина вимагає додаткових винятків. 30 травня країни Європейського Союзу ще раз спробують виробити компроміс на ембарго щодо російської нафти. Якщо це вдасться, шостий пакет санкцій проти Росії розблокують.

Зараз ви читаєте новину «ЄС забере з шостого пакету санкцій ембарго на нафту з РФ, яку постачають трубопроводами - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути