вівторок, 22 січня 2013 23:33

Захід буде в шоці, будуть думати, що їм робити – політолог про справу Тимошенко

Захід буде в шоці, будуть думати, що їм робити – політолог про справу Тимошенко
Володимир Горбач. Фото: obozrevatel.com

Ситуація довкола екс-прем'єра Юлії Тимошенко погіршить відносини із Заходом. Можливо багатьох на Заході переконає, що декларації про європейську інтеграцію для нинішньої української влади є лише риторикою, і аж ніяк не є справжньою метою.

Таку думку висловив в коментарі Gazeta.ua експерт із міжнародних питань Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.

Говорячи про те, наскільки вплине ситуація довкола Тимошенко, щодо причетності до вбивства Євгена Щербаня, на стосунки України із Заходом, політолог зазначив: "Негативно. Однозначно буде мати негативний вплив".

"Оскільки протягом  двох років в усіх світових медіа було сформовано відношення та громадську думку до політичних переслідувань в Україні про те як вони переходять із звинувачення до зловживання владою, то це, м'яко кажучи, лягає на негативний грунт" , - розповів він. Окрім того, експерт зауважив, що заява генерального прокурора Пшонки "більше дискредитує українську владу, аніж Тимошенко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зі справою Щербаня влада пішла ва-банк і при вмілій "грі" опозиції може втратити все - ескперт

"Звичайно, що це погіршить відносини і можливо багатьох на Заході переконає, що декларації про європейську інтеграцію для нинішньої влади є лише риторикою і аж ніяк не є справжньою метою" - підкреслив експерт. Відповідаючи на питання про те які реальні кроки  варто очікувати від Заходу стосовно України, Горбач сказав: "Чесно кажучи не знаю. Думаю, що певний час вони будуть в шоці від всього цього і будуть обдумовувати, що їм робити".

"Думаю, що саміт в Брюсселі все ж таки відбудеться, але на такому негативному інформаційному тлі. Можна не чекати вже від нього позитивних рішень та результатів. Принаймні, якщо нещодавно можна було від цього саміту очікувати оголошення дати підписання Угоди про Асоціацію, що було б позитивним сигналом,  то думаю зараз буде більше лунати більше застережень", - переконаний Горбач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олійник знайшов панацею від "кнопкодавства"

Зокрема, міжнародний аналітик зауважив що негативні наслідки ­це матиме не лише для влади але й для всієї країни: "Не будуть інвестори вкладати гроші, не буде МВФ надавати кредитів, або надавати інвесторам сигнали, що з Україною можна співпрацювати".

"Але українська влада на це не зважає. Всі ці дії є підтвердженням, що справжньою метою в зовнішньому політичному аспекті для української влади не європейська не євразійська інтеграція. Їхня справжня мета - самоізоляція і пролонгація свого перебування при владі", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Захід буде в шоці, будуть думати, що їм робити – політолог про справу Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути