понеділок, 20 травня 2013 13:56

Захарченко має вже завтра звітувати щодо побиття журналістів — Геращенко

Захарченко має вже завтра звітувати щодо побиття журналістів — Геращенко
Фото: ru.tsn.ua

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко має вже завтра звітувати щодо інциденту, який стався неподалік мітингу опозиції, в результаті якого постраждали журналісти.

Про це під МВС сказала народний депутат Ірина Геращенко, коментуючи ситуацію із побиттям журналістів 18 травня у Києві.

"Ми вважаємо, що те, що сталося в суботу — це спланований сценарій, коли потрібно було насправді зробити провокацію саме на території мітингу опозиції, який проходив мирно, без ексцесів. Туди завели цих бойвиків для того, щоби вони вчинили провокацію", - наголосила нардеп.

Вона додала: "Сьогодні вся інтернет спільнота знає імена нападників, окрім міністра внутрішніх справ та міліціантів. Міністр внутрішніх справ не знає навіть прізвища тих міліціонерів, які охороняли цих бойовиків. Чи можемо ми це спустити? Очевидно, що ні".

Геращенко підкреслила, що Захарченко має терміново звітувати щодо перебігу розслідування цієї справи.

"Зараз на погоджувальній раді наші колеги, керівники трьох парламентських фракцій, вимагають, щоби міністр внутрішніх справа не в п'ятницю, коли буде година запитань до уряду і коли він буде все читати з листочка, а завтра, у вівторок, звітував перед українським парламентом і українським народом, що відбувалося 18 травня і чому він збрехав українському суспільству відносно того, що міліція не буде перешкоджати мирним акціям. А ми зазнаємо, що міліція була повністю задіяна у сценаріях зупинки потягів з учасниками акції, міліція охороняла БТР, який їздив там, де йшли пішоходи і міліція охороняла бойовиків, які били журналістів", - підкреслила парламентар.

Геращенко також підкреслила, що опозиція вимагатиме також створення ТСК, яке має "відслідковувати не просто, щоби ця справа дійшла до суду, а щоби винні були покарані".

"І третє: ми вимагаємо від партії влади вибачення за дії своїх найманців", - підсумувала Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Захарченко має вже завтра звітувати щодо побиття журналістів — Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути