середа, 04 травня 2011 17:55

Заборонити червоні прапори у Рівному наважились лише 12 депутатів

Заборонити червоні прапори у Рівному наважились лише 12 депутатів

4 травня Рівненська міська рада не підтримала рішення про заборону публічного використання і розміщення радянської символіки в обласному центрі, яке ініціювали депутати від ВО "Свобода".

Націоналісти попередили, що зриватимуть червоні прапори з будівель держустанов і комунальних закладів.

"Заборону червоних прапорів на 9 травня підтримали тільки 12 депутатів із 32, які взяли участь у голосуванні. Це - фракція "Свобода", кілька депутатів "бютівців" та один "нашоукраїнець".

Проти були "регіонали" і міський голова Рівного Володимир Хомко. Очевидним є те, що в мера спрацьовує в таких питаннях внутрішній цензор, а депутати-опозиціонери бояться голосувати проти влади", - розповів "свободівець", депутат ради Олександр Лащук.

Націоналісти на День Перемоги будуть власноруч очищати місто від тоталітарної символіки .

"Вивішування на офіційних державних установах червоного прапора неіснуючої російсько-більшовицької держави СССР є виявом цинічного глуму над пам'яттю мільйонів українців, винищених совєтським режимом. Це - прояв лакейського прислужництва перед Кремлем. Ми не допустимо цього приниження українців і будемо зривати червоні прапори з будівель держустанов і комунальних закладів. Іншого вибору нам не залишають", - додав політик.

"Свободівці" закликали мешканців краю ігнорувати офіційні урочистості з нагоди 9 травня.

"Перемогою для нас, українців, є День Незалежності – 24 серпня. Бо саме в цей день у 1991 році постала сучасна Українська Держава й звершилася віковічна національна мрія. І саме в цей день реальністю стала ідея, за яку в Другій світовій війні українці поклали на вівтар мільйони життів. А 9 травня необхідно визнати Днем пам'яті за мільйонами безневинно загиблих українців у Другій світовій війні", - пояснив Лащук.

Рівнерада звернулася з проханням до президента Віктора Януковича ветувати закон про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, який запроваджує масове використання під час урочистостей червоного прапора.

Зараз ви читаєте новину «Заборонити червоні прапори у Рівному наважились лише 12 депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути