субота, 06 листопада 2021 07:25

За Зеленського з'явилися свої олігархи – Береза

За Зеленського з'явилися свої олігархи – Береза
Тарас Подолян

У фракції "Слуга народу" є представники всіх олігархічних груп. Тому боротьба з найбагатшими українцями є імітацією. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав колишній народний депутат Борислав Береза.

"Бджоли хочуть боротися проти меду? Цього не буде. Вони є слугами олігархів. Голосують за законопроєкти, які ніколи не нашкодять найбагатшим українцям. Щоб з ними боротися, має бути нормальний Антимонопольний комітет, робота правоохоронних та антикорупційних органів. І головне – політична воля. Її немає. Є гучні заяви. Вони колихають повітря, а не історію. Намагатимуться підкорити олігархів. Щоб вони не критикували владу через свої ЗМІ і співпрацювали. Це єдине, що хоче Зеленський", - зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступний президент посадить Зеленського і його оточення - Борислав Береза

За його словами, влада прагне повторення сценарію Росії.

"Співпрацюєш чи підпадаєш під репресії. Гусовський, Березовський та Ходорковський були такими ж олігархами, як зараз наші. Але Путін забажав, щоб ті йому підкорилися і допомагали грабувати Росію. Ті ж хотіли і грабувати, і бути незалежними. Чим закінчилося? Ходорковський відсидів понад 10 років, Березовський загинув за дивних обставин у Британії, а Гусовський утік. Путін позбувся всіх. Решта допомагають йому заробляти, а він їм", - вважає Береза.

За часів президента Зеленського з'явилися нові олігархи.

"Той же Максим Єфімов (народний депутат з групи "Довіра". – Gazeta.ua) дуже непогано почувається, - говорить Береза. - Саме в його "Парковому" знаходиться штаб "Слуги народу". Наближені до нього структури виграють все, що потрібно. Експерти енергетичного ринку кажуть, що найближчим часом при приватизації "Центренерго" зроблять усе під Єфімова".

23 вересня ВР ухвалила так званий законопроєкт про олігархів. Визнавати особу такою буде Рада національної безпеки і оборони. Це робитиме за поданням уряду, Національного банку, члена РНБО, СБУ, Антимонопольного комітету. 3 листопада Верховна Рада усунула неузгодженості в проголосованому законі. Спікер Руслан Стефанчук підписав закон і направив президентові.

Зараз ви читаєте новину «За Зеленського з'явилися свої олігархи – Береза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути