Ексклюзиви
субота, 11 грудня 2010 10:43

За заперечення Голодомору пропонують карати виправними роботами

За заперечення Голодомору пропонують карати виправними роботами

У Верховній Раді зареєстрований проект закону Про внесення змін до ст. 2 закону України Про Голодомор 1932-1933 років в Україні про відповідальність за прилюдне заперечення факту Голодомору як геноциду українського народу.

У нинішній редакції прилюдне заперечення Голодомору називається "Наругою над пам'яттю мільйонів жертв, приниженням гідності українського народу" і визнається протиправним. Проте ступінь відповідальності за це у документі не вказаний.

Автор законопроекту народний депутат Степан Курпіль (фракція БЮТ) пропонує карати тих, хто заперечує факт геноциду українського народу в 1932-1933 роках, виправними роботами від 20 до 60 годин або штрафувати на суму від 30 до 100 не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (510-1700 грн.).

"У багатьох країнах існує відповідальність за заперечення голокосту, а Голодомор українців - абсолютно рівнозначна за своєю катастрофічністю історична подія", - розповів Курпіль виданню КоммерсантЪ-Україна.

"У річницю Голодомору на телебаченні постійно мелькали політики-українофоби, які зневажливо відзивалися про цю страшну сторінку нашої історії. Пропонуючи цей закон, я сподіваюся, що подібних шабашів на крові українського народу більше не буде", - додав він.

У Комуністичній партії до даної ініціативи поставилися негативно. "Представники розваленої помаранчевої команди продовжують політику фашизації суспільства. Будучи при владі, вони зводили пам'ятники бандерівським посіпакам, знищували кімнати бойової слави, переписували історію. Тепер, спекулюючи на спільній біді, вони намагаються відвернути увагу суспільства від справ, які наробили, управляючи країною", - заявив лідер Компартії Петро Симоненко.

Як повідомлялося, Апеляційний суд Києва відмовив у задоволенні апеляційної скарги на рішення Печерського райсуду щодо заперечення Президентом України Віктором Януковичем Голодомору як геноциду українського народу.

Зараз ви читаєте новину «За заперечення Голодомору пропонують карати виправними роботами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути