неділя, 28 листопада 2010 12:14

У Тернополі Януковичу нагадали значення слова "геноцид" (ФОТО)
11

Молодь Тернополя в день пам'яті Голодомору 1932-1933 років виклала на центральному майдані зі свічок гасло "Голодомор - геноцид". Акцію ініціювали активісти організації Молодіжний націоналістичний конгрес. Аби скласти це словосполучення з двометрових букв, зібрали 1800 свічок. На розмітку майдану, викладку лампадок та їх запалення пішло п'ять годин.

"Своєю акцією хочемо нагадати Януковичу значення слова Геноцид. Попри те, що його команда стверджує, ніби голод настав через неврожай, ми констатуємо історичний факт: Голодомор – був геноцидом проти українського народу", — розповів Gazeta.ua один з організаторів акції Юрій Лотоцький.

Поруч з гаслом, яке виклала молодь, на центральному майдані Тернополя в пам'ять про жертв голодомору виклали зі свічок символічний хрест. Тернополяни взяли участь у панахиді та скорботній ході вулицями міста.

Нагадаємо, на початку цього року Віктор Янукович під час свого візиту до Львова назвав жителів міста найкращим "геноцидом" країни. Він переплутав значення слів "геноцид" і "генофонд".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі Януковичу нагадали значення слова "геноцид" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути