понеділок, 17 червня 2013 09:30

За в'їзд у Росію іноземців змусять платити по 30 тис. рублів

За в'їзд у Росію іноземців змусять платити по 30 тис. рублів
За рахунок цього нововведення у Росії хочуть поповнити бюджету країни сумою до 225 млрд руб. на рік. Фото: dt.ua

Депутати Державної думи Російської Федерації розробили законопроект, що зобов'язує іноземців при в'їзді до Росії, що не вимагає отримання візи, купувати за 30 тис. руб. особливий міграційний вексель, який би виступав гарантом їх повернення на батьківщину на випадок депортації.

Про це пише газета "Комерсант".

"Іменний безвідсотковий казначейський вексель купується іноземним громадянином, прибулим до Росії у порядку, що не вимагає отримання візи, з метою забезпечення платоспроможності у разі його депортації. Будучи безумовним фінансовим зобов'язанням, він підлягатиме погашенню при виїзді іноземного громадянина з РФ", - пише видання.

Як підрахували автори ініціативи, вексель дозволить залучити до бюджету країни додаткові кошти в обсязі до 225 млрд руб. на рік (виходячи з номіналу міграційного векселя 30 тис. руб. та кількості мігрантів протягом року - 7,5 млн осіб).

За словами одного з розробників документу Олексія Журавльова, після проходження експертизи законопроект буде внесений до Держдуми.

Зараз ви читаєте новину «За в'їзд у Росію іноземців змусять платити по 30 тис. рублів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути