Ексклюзиви
понеділок, 21 лютого 2011 21:20

За тиждень Бібліотеці української літератури в Москві обіцяють повернути жорсткі диски і сервер

За тиждень Бібліотеці української літератури в Москві обіцяють повернути жорсткі диски і сервер

Та попри все бібліотека намагається працювати у звичному режимі. І для читача, який приходить зараз у бібліотеку, нічого не змінилося. Хоча за цей час всі співробітники бібліотеки побували на допитах і дали відповідні пояснення. Про це повідомила директор бібліотеки Наталія Шаріна.

"Слідство триває. Я в п'ятницю була на допиті – писала пояснення, сьогодні теж одна співробітниця була у слідчого", - зазначила Шаріна.

За її словами, співробітників хвилюють не стільки візити до слідчого, як відсутність жорстких дисків і сервера. Адже через них не працює сайт установи, також у бібліотеці немає доступу до Інтернету.

"Ми працюємо, але для світу – для України, для Італії, для Канади, для регіональних організацій Росії - ми, по суті, що називається, мертві. Якщо ви зайдете в Інтернет, Ви не зможете відкрити наш сайт. Через це багато хто думає, що бібліотека не працює", - сказала Шаріна.

"На читачах це ніяк не позначається. Електронна база – це для нас. Ми ж у ХХІ столітті працюємо", - сказала вона.

Відповідаючи на запитання, коли може бути закрита кримінальна справа, Шаріна сказала: "Із цього приводу вони нічого не говорять".

Вона також зазначила, що вилучена література – близько 50 видань - залишається у слідчих, але це не заважає роботі бібліотеки, оскільки багато з тих книжок читачі взагалі не брали, а деякі видання останній раз були запитані в 2002 році.

Крім того, директор повідомила, що затримка з надходженням у бібліотеку періодичних видань не має стосунку до цієї ситуації.

Нагадаємо, Бібліотеку української літератури у Москві обшукували вже тричі. Відділ МВС у боротьбі з екстремізмом вилучив книжки зі словом "націоналізм", системні блоки комп'ютерів, елементи сервера та читацькі квитки. Вилучення пов'язані із раніше порушеною кримінальною справою за статтею 282 "Збудження ненависті або ворожнечі".

Бібліотека була і поки що залишається єдиним державним закладом для задоволення освітніх та культурних потреб українців у тій країні. Доступ до українських періодичних видань, а також програм українського телебачення і надалі залишається обмеженим.

Зараз ви читаєте новину «За тиждень Бібліотеці української літератури в Москві обіцяють повернути жорсткі диски і сервер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути