четвер, 12 листопада 2009 17:16

За Тимошенко "Одеса-Броди" не запрацює в аверсі - Ющенко

За Тимошенко "Одеса-Броди" не запрацює в аверсі - Ющенко

Президент України Віктор Ющенко вважає, що при нинішньому прем"єр-міністрові Юлії Тимошенко нафтопровід "Одеса-Броди" не запрацює в аверсному режимі.

Про це він заявив під час наради в четвер в Кременчуці (Полтавська область) з проблемних питань функціонування промислових підприємств.

Ющенко відзначив, що нафтопровід "Одеса-Броди", який має запрацювати в аверсному режимі, є найбільш вигідним проектом для всієї Європи, включаючи Прибалтику, Польщу, Чехію, Австрію та інші країни регіону.

Глава держави відзначив, що, по суті, здійснюється блокада протягом 3-4 років з переведення нафтопроводу в аверсний режим.

За словами Ющенка, перехід на аверсний режим не робиться з однієї причини - "це питання політичних зобов"язань, які особисто прем"єр-міністр дала певної стороні. І поки цей прем"єр-міністр буде, як своїх вух нам не бачити аверсного забезпечення України каспійською нафтою - ось і вся політика ".

Ющенко раніше неодноразово критикував Тимошенко за опір переведення нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсний режим роботи для транспортування каспійської нафти.

В даний час нафтопровід використовується для транспортування російської нафти.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «За Тимошенко "Одеса-Броди" не запрацює в аверсі - Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути