Ексклюзиви
четвер, 12 листопада 2009 16:49

Ющенку нагадали, хто його повинен охороняти

Ющенку нагадали, хто його повинен охороняти

Забезпеченням безпеки кандидатів в президенти повинні займатися Управління державної охорони, а не Міністерство внутрішніх справ і Служба безпеки.

Про це заявив депутат, член "Народної самооборони" ОлегНовіков, коментуючи заклик президента Віктора Ющенка підсилити взаємодію УДО з МВС і СБУ щодо охорони кандидатів.

Як повідомили в прес-службі НС, він підкреслив, що фінансування, яке має обласна міліція, не дозволяє супроводжувати всіх 18 кандидатів в президенти територією області, наприклад, підрозділами ДАІ.

Депутат відзначив, що якщо на сьогодні невелика область на зразок Чернігівської або Черкаської має близько 200 екіпажів ДАІ, "то уявіть собі, що ці екіпажі виділять в супроводи кожному кандидату, який роз"їжджає областю! Хто ж нестиме повсякденну службу на дорогах цієї області?".

"Тим більше уявіть, що в супровід кандидатів в президенти або діючого президента, виділили даїшників на "Жигулях" з мигалками. Для цього необхідні швидкісні, могутніші автомобілі, а таких практично немає в обласних, не кажучи вже про районні, підрозділах", - пояснив Новіков.

Він відзначив, що існує Управління державної охорони, яке зобов"язане охороняти перших осіб держави.

"Для цього виділяються кошти і техніка; УДО має достатньо велику, чисельну структуру. Підрозділи ж МВС зобов"язані виконувати функції, які покладаються на підрозділи МВС, а охорона перших осіб держави і кандидатів в президенти ніяк не є прерогативою міліції", - відзначив Новіков.

"Міліція повинна виконувати штатні заходи щодо забезпечення правопорядку під час зустрічей з виборцями, під час масових заходів забезпечувати правопорядок. А все останнє - антитерор, снайпери - все це турбота УДО", - підкреслив депутат.

Нагадаємо, Ющенко дав доручення щодо посилення в межах компетенції конструктивної взаємодії Управління державної охорони зі Службою безпеки, Міністерством внутрішніх справ і іншими центральними органами виконавчої влади, які беруть участь в здійсненні відповідних охоронних заходів, під час підготовки і проведення чергових президентських виборів.

Зараз ви читаєте новину «Ющенку нагадали, хто його повинен охороняти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути