Ексклюзиви
субота, 23 січня 2021 04:16

За РФ офіційно буде закріплений статус "держави-агресора" - Резніков

За РФ офіційно буде закріплений статус "держави-агресора" - Резніков
Резніков розповів про плани щодо Росії. Фото: РБК

Розробляється законопроєкт "Про державну політику перехідного періоду", який, серед іншого, чітко закріпить за Російською Федерацією статус "країни-агресора".

"Ми пропонуємо в цьому законі відверто сказати, що державою-агресором, щодо окупованого Криму, Севастополя і окремих районів Донбасу - є Російська Федерація - чітко і зрозуміло. І тоді далі все наслідки правові можна потім буде використовувати", - розповів віцепрем'єр- міністр і міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, розповідає "Укрінформ".

Він вважає за необхідне закріплення такого статусу за Росією для того, щоб "наші нащадки могли пред'явити претензії до РФ".

Віце-прем'єр підкреслив, що Крим і ОРДЛО знаходяться "під окупацією", а не "під анексією". За його словами, таке формулювання досить важлива в міжнародному контексті.

У законопроекті не буде слова "колаборант". На його думку, це дуже ризикована тема, в зв'язку з чим від такої термінології вирішили відмовитися, як і від ідеї прийняти окреме законодавство про колабораціонізм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Росія намагається відродити СРСР

Раніше Резніков розповів, що Росія в збройному конфлікті з Україною обрала стратегію вичікування, сподіваючись на зміну поведінки Заходу або дестабілізацію в нашій державі.

Зараз ви читаєте новину «За РФ офіційно буде закріплений статус "держави-агресора" - Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути