вівторок, 29 грудня 2020 11:30

Резніков розкрив стратегію Росії щодо України

Резніков розкрив стратегію Росії щодо України
Резніков розповів, на що сподівається Росія у війні з Україною. Фото: zn.ua

Росія у збройному конфлікті з Україною обрала стратегію вичікування, сподіваючись на зміну поведінки Заходу або ж дестабілізацію в нашій державі.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв'ю ТСН.

Представники країни-агресора цілком усвідомлено постійно шукають привід відкласти переговори щодо майбутнього Донбасу, зауважив міністр.

"Вони точно тягнуть час, вигадуючи будь-які причини, затягуючи перемовини. Це очевидно. Блокуючи перемовини з липня цьогоріч. Це точно акція з вичікування в пошуках настання якихось подій, можливо подій в Україні, а можливо - у західному світі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців отримали російські паспорти на окупованих територіях

Зміна влади в США - це факт, який вже відбувся, тепер залишилося лише дочекатися інавгурації новообраного президента Джо Байдена. Утім, росіяни все одно можуть сподіватися на зміну поведінки Вашингтона, а також Євросоюзу. Так само вони зацікавлені у сценарії кардинальних змін у проросійський бік в Україні, пояснив Резніков.

"Розрахунок, що, умовно кажучи, буде дестабілізація в Україні, якісь проросійські політичні сили отримають чи не отримають якийсь контроль. Ну, от були місцеві вибори. Вони, можливо, розраховували, що в них буде якийсь переможний тренд. Але він не відбувся, я вважаю. Тому очікування очевидне. А от чи воно справдиться - малоймовірно".

Кінцевою метою Росії є не тільки знищення суверенної України, а й таке собі відродження СРСР. Це необхідно РФ, щоб її влада не була повалена, додав віцепрем'єр.

Раніше Олексій Резніков казав, що продовження війни проти України економічно невигідне для Росії.

Зараз ви читаєте новину «Резніков розкрив стратегію Росії щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути