вівторок, 29 грудня 2020 19:48

Чому Росія намагається відродити СРСР

Чому Росія намагається відродити СРСР
Резніков пояснив, навіщо РФ прагне відродити СРСР. Фото: Українська правда

Головною метою Росії є не тільки знищення України як незалежної держави, а й створення певного аналогу радянської "імперії" задля контролю сусідніх країн.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв'ю ТСН.

Це необхідно керівництву країни-агресора, аби не втратити абсолютну владу та цілісність Російської Федерації, вважає міністр.

"Мені здається, що геополітична мета Росії - це відновлення свого впливу. Тобто це така панімперська політика, яка завжди була в імперській Росії, потім у СРСР, і у РФ як спадкоємиці. Вона хоче залишати вплив, це в її інтересах, щоб зберегти себе у своїх кордонах. Тому треба мати вплив на Україну, Білорусь, Молдову, країни Кавказу, країни Балтії. Це такий пояс їхньої безпеки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців отримали російські паспорти на окупованих територіях

Розрахунок Кремля простий: якщо він втратить вплив у перерахованих державах, то програє Заходу. Крім того, успішний досвід демократичних змін деінде згодом може вилитися у повалення влади в самій Росії, зауважив Резніков.

"А це точно не влаштовує російську панівну верхівку. Навіть білоруський кейс для них сьогодні дуже складний. Можливо, перевибори у Білорусі й були б цікавими, але це б означало, що перевибори - це наслідок вуличних протестів людей, які за демократію і вільні вибори. А демонстрацію цього на території РФ точно не можна допустити".

З України в РФ також прагнуть виліпити негативний образ, намагаючись переконати населення в тому, що будь-які майдани завжди призводять до розвалу та розколу, додав віцепрем'єр.

Олексій Резніков в інтерв'ю ТСН заявив, що Росія у збройному конфлікті з Україною обрала стратегію вичікування, сподіваючись на зміну поведінки Заходу або ж дестабілізацію в нашій державі.

Зараз ви читаєте новину «Чому Росія намагається відродити СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути