субота, 10 вересня 2022 13:16

Спецтема: Війна Росії проти України

За прикладом Ізраїля: міністр оборони розказав, яка ракетна індустрія необхідна Україні

За прикладом Ізраїля: міністр оборони розказав, яка ракетна індустрія необхідна Україні
Україні потрібна ракетна індустрія, тому що РФ нікуди не дінеться. Фото: pixabay.com

Україні у будь-якому разі потрібно мати власну систему протиракетної оборони, навіть після перемоги у війні з Росією.

Український військово-промисловий комплекс має для цього потенціал, заявив міністр оборони Олексій Резніков, передає "РБК-Україна". Існує ціла програма на законодавчому рівні, за яку відповідає керівник Укроборонпрому Юрій Гусєв.

"Є ця програма та її розуміння. Але найголовніше для мене – ракетна програма, спрямована на розвиток саме українського ВПК. Ми повинні створити свою українську ракетну індустрію та систему. І ми маємо такий потенціал. Наші "Нептуни" цьому доказ, наші "Стугни", "Корсари", "Вільха" і так далі", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков розказав, чи ворог Україні Білорусь у цій війні

Прикладом для України, на думку міністра оборони, має бути Ізраїль, який, захищаючи себе, використовує озброєння максимально власного виробництва із залученням дружніх технологій.

"Ми повинні це робити. Наша незалежність полягає не лише у відчутті свободи, але й у тому, що ми незалежні від допомоги. Так нас ще більше поважатимуть", – переконаний Резніков.

Водночас системи протиракетної оборони, які мають Польща та Румунія, поки що недоступні Україні, оскільки країна не є членом НАТО. Втім, іще зовсім недавно ніхто не постачав Україні й системи NASAMS, а тепер ситуація змінилася.

Чотири місяці російська авіація не заходить у повітряний простір нашої країни. Україну посилено засобами протиповітряної оборони малого радіусу дії, ідеться про ПЗРК різних типів як радянського, так і закордонного виробництва. Ці засоби ППО мають дальність від 4,5-7 км. Тому ворог відчув загрозу для своєї авіації і вирішив не залітати на територію, підконтрольну нашим силам ППО. Ворог застосовує безпілотники, які можуть залітати навіть углиб нашої країни і проводити розвідку. Їх чимало збивають щодня. Ворожа авіація працює ближче до переднього краю, де завдає ракетно-бомбових ударів по позиціях військ і техніки.

Зараз ви читаєте новину «За прикладом Ізраїля: міністр оборони розказав, яка ракетна індустрія необхідна Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути