субота, 10 вересня 2022 12:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков розказав, чи ворог Україні Білорусь у цій війні

Резніков розказав, чи ворог Україні Білорусь у цій війні
Президент РФ Володимир Путін може спробувати примусити білоруського диктатора використати армію Білорусі проти України. Фото: facebook.com/reznikovoleksii

Білоруський режим надав Російській Федерації свою територію для атак на Україну.

Водночас білоруський народ, на відміну від росіян, не сприймає Україну вороже, заявив міністр оборони Олексій Резніков, передає "РБК-Україна".

"Росіяни настільки відірвані від ситуації, що вірять у байки про нацизм і фашизм, у них є несприйняття українського народу, у них вороже ставлення до українців і вони, по суті, пасивно підтримують політику свого керівництва. Маю надію, що білоруський народ так не думає", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь розпочала військові навчання зі "звільнення захоплених територій"

Російський же диктатор Володимир Путін може спробувати примусити білоруського колегу використати армію Білорусі проти України.

"Аншлюс фактично відбувся. Але мої спостереження за уже майже сім місяців говорять, що немає палкого бажання у білорусів воювати в Україні, це зчитується керівництвом їхньої держави", – додав Резінков.

24 серпня самопроголошений білоруський диктатор Олександр Лукашенко, який надає Російській Федерації територію своєї країни для наступу на Україну від початку повномасштабної війни, привітав українців із Днем Незалежності. Лукашенко заявив, що зичить українцям "мирного неба, толерантності, мужності, сили та успіхів у відновленні гідного життя". Після перемоги Київ має намір детально обговорити всі відтінки "мирного неба над Україною" із представниками нинішньої білоруської влади. Так радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк прокоментував цинічне привітання білоруського диктатора.

Народ Білорусі, як і народ України, прагне до майбутнього, заснованого на збереженні суверенітету своєї країни, демократичних принципів і верховенства права. Але виняткова зосередженість режиму Лукашенка на утриманні влади підірвала білоруський суверенітет і поставила білоруську територію, повітряний простір та інфраструктуру на службу військовим потребам Росії. Співучасть режиму Лукашенка у війні Росії проти України та його підтримка суперечать волі білоруського народу.

Зараз ви читаєте новину «Резніков розказав, чи ворог Україні Білорусь у цій війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути