середа, 24 серпня 2022 14:13

Спецтема: Війна Росії проти України

"Клоунада" – у Зеленського відреагували на привітання Лукашенка з Днем Незалежності

"Клоунада" – у Зеленського відреагували на привітання Лукашенка з Днем Незалежності
За словами радника керівника ОП Михайла Подоляка, після перемоги Київ детально обговорить всі відтінки "мирного неба над Україною" із представниками нинішньої білоруської влади. Фото: president.gov.ua

Після перемоги Київ має намір детально обговорити всі відтінки "мирного неба над Україною" із представниками нинішньої білоруської влади.

Так радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк прокоментував цинічне привітання білоруського диктатора Олександра Лукашенка з Днем Незалежності України. Коментар радника наводить білоруське видання "Зеркало".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза з боку Білорусі: військовий експерт оцінив можливість наступу на Київ

"Думаю, пан Лукашенко всерйоз вважає, що світ не фіксує прямої співучасті його політичної групи в умисних злочинах проти України. І тому продовжує влаштовувати публічну клоунаду. Вчора активно розказував, що за три-чотири дні все закінчиться і неслухняних українців виріжуть. А сьогодні в кращих традиціях циніків бажає Україні "мирного неба". При цьому відправляє зі своїх аеродромів тонни смертоносних снарядів для атак на мирні українські міста" , – сказав Подоляк.

За його словами, цинізм Лукашенка "зрозумілий, прозорий і юридично зафіксований".

Самопроголошений білоруський диктатор Олександр Лукашенко, який надає Російській Федерації територію своєї країни для наступу на Україну від початку повномасштабної війни, привітав українців із Днем Незалежності. Лукашенко заявив, що зичить українцям "мирного неба, толерантності, мужності, сили та успіхів у відновленні гідного життя".

Білорусь проводить масові військові тренування й навчання, на яких відпрацьовують "перехід з мирного на воєнний час".

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти, зокрема, 24 лютого наступали російські загарбники.

Зараз ви читаєте новину «"Клоунада" – у Зеленського відреагували на привітання Лукашенка з Днем Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути