середа, 21 липня 2021 21:36

За 10 років в Україні стало більше щасливих людей

За 10 років в Україні стало більше щасливих людей

За останні 10 років на 20% зросла кількість українців, які пишаються своїм громадянством. Сьогодні їх понад 80%. Про це розповіла філософиня, академічна директорка Единбурзької бізнес-школи в Україні Наталія Кривда в програмі "БОЧКА.Розмова по-українськи" на YouТube-каналі Gazeta.ua.

"За результатами Світового дослідження цінностей за 2020 рік, українці стали більш економічно незалежними. Зросла кількість людей за останні 10 років, які відповідають ствердно на питання, чи стали ви жити краще фінансово. І більшість кажуть, що вони живуть краще, ніж їхні батьки. Також за цей час стало на 10% більше щасливих людей," – розповідає філософиня.

Однак, за словами Наталії Кривди, в Україні погіршився гендерний баланс.

"Збільшилась кількість людей, які вважають, що вища університетська освіта для хлопчиків важливіша ніж для дівчат. Ця цифра мене просто вбиває. Ми стали толерантніші до людей із ВІЛ, представників різних гендерних і статевих орієнтацій. Але гірше ставимося до людей іншої мови й національності. Це бентежить. Зростання ксенофобії спостерігається в усьому світі. Роздаючи роботу, наприклад, надаємо перевагу своїм," – пояснює Кривда.

На її думку, знаючи ці тренди, держава може вибудовувати стратегію культурної та гуманітарної політики.

"Важливою частиною дослідження є порівняльні таблиці, де знаходиться Україна, з ким себе варто порівнювати. Чомусь ми завжди дивимося на Польщу. А варто дивитися на західних слов'ян, на Болгарію, частково на Грецію, Румунію. Ми у значній кількості досліджень саме в цій групі," – додає філософиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми зробили великий крок від цінностей виживання до цінностей самовираження

2 лютого на YouТube-каналі Gazeta.ua стартувала програма інтерв'ю "БОЧКА. Розмова по-українськи" із розмови з філософом Володимиром Єрмоленком. У наступних випусках спілкувалися із письменником Станіславом Асєєвим, журналістом і публіцистом Павлом Казаріним, директоркою "Мистецького Арсеналу" Олесею Островською-Лютою та режисеркою Наталією Ворожбит. Разом ізгостями програми ми намагатимемося збагнути, що в часи змін відбувається на всіхрівнях від культури до геополітики, віднайти відповіді, як і куди рухатисяУкраїні. Веде програму журналістка Ольга Богачевська.

Зараз ви читаєте новину «За 10 років в Україні стало більше щасливих людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути