Ексклюзиви
неділя, 19 січня 2014 15:12

За новим законодаством, Львівська міська рада діє як іноземний агент

За новим законодаством, Львівська міська рада діє як іноземний агент
Фото: tedxivanofrankivsk.com

Закони, які прийняті Верховною Радою 16 січня, повертають Україну до тоталітаризму, заявляє мар Львова Андрій Садовий.

"Таке враження, що вони писалися не в Україні. Вони суперечать здоровому глузду і Конституції України, - каже міський голова. - Я хочу показати абсурдність тих законів на одному прикладі. Львів включений до списку ЮНЕСКО. 95 відсотків усієї їхньої спадщини знаходиться у Львові. За 5 років ми від Уряду не отримали жодної гривні. Натомість ми маємо підтримку урядів Німеччини, Норвегії, Польщі. Власне за ті кошти ми робимо реставрації, ремонти будівель, які мають особливу цінність. Що тоді виходить, що ми тепер всі є іноземними агентами, бо отримуємо кошти з-за кордону?"

Також з іноземними партнерами працюють львівські громадські організації. За підтримки уряду Німеччини у місті будуються велодоріжки. Центр нічного перебування бездомних, який успішно працює останніх 6 років, має фінансову підтримку нідерландських колег.

"Зараз ми будемо впроваджувати в міській раді електронне урядування. Тут нам помагають уряди Швеції і Естонії. Якщо наша країна не має фінансових можливостей і не має такого досвіду, то ми його черпаємо в тих країнах, які той досвід мають. Це дає нам можливість мати сталий розвиток. Це все тепер перекреслювати? Ні. Однозначно ми будемо рухатись і будемо йти вперед. Я переконаний, що закони треба переглядати і що вони не мають права існувати в нашій країні", - сказав Садовий.

Нагадаємо, за законом, написаним нардепами-"регіоналами" Вадимом Колесніченком та Володимиром Олійником, громадські організації, які отримують закордонні кошти, оголосять в Україні іноземними агентами. ГО вважатиметься "іноземним агентом", якщо воно отримує для забезпечення своєї діяльності кошти або майно від іноземних держав, їхніх державних органів, неурядових організацій інших держав, міжнародних неурядових організацій чи іноземних громадян.

Зараз ви читаєте новину «За новим законодаством, Львівська міська рада діє як іноземний агент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути