неділя, 19 січня 2014 14:05

Турчинов закликав майданівців схвалити черговий Меморандум опозиції

Турчинов закликав майданівців схвалити черговий Меморандум опозиції
Фото: uainfo.org

Народний депутат від "Батьківщини" Олександр Турчинов закликав створити альтернативні органи влади на Майдані. Про це він сказав під час виступу на Народному Вічі 19 січня. Турчинов закликав проголосувати новий меморандум опозиції, втім голосування не стало одноголосним.

"16 січня фракція ПР та КПУ та деякі позафракційні депутати сфальсифікували прийняття низки рішень. Сталося це з порушенням всіх норм регламенту та процедур, без реального підрахунку голосів. Відбувся державний переворот на повалення конституційної влади в державі. Згадані закони суттєво звужують права громадян України та ліквідують демократію в Україні. А вони не можуть бути скасовані відповідно до Конституції", - зазначив він.

Турчинов оголосив пункти меморандуму, серед яких зокрема невизнання законів, прийнятих 16 січня, як таких що порушують Конституцію України, утворення Народної ради, доручення Народній Раді сформувати вертикаль влади, починаючи з уряду Народної довіри, висловлення недовіри владі та президенту. До цих пунктів депутат також долучив вибори міського голови Києва та Київради, а також звільнення політичних в'язнів.

Меморандум підтримала більшість євромайданівців, які зібралися на головній площі Києва.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов закликав майданівців схвалити черговий Меморандум опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути