Ексклюзиви
пʼятниця, 25 травня 2018 11:31

За кілька місяців Україну може накрити криза

За кілька місяців Україну може накрити криза
Криза платежів може початися у серпні-вересні, попереджають у БПП. Фото: відкриті джерела

У другій половині року може виникнути криза платежів. Про це в кулуарах заявив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Вінник, пише LB.ua

Міністерство фінансів прорахувалося при верстці бюджету на 2018 рік, зауважив нардеп.

"Данилюк (міністр фінансів. - Gazeta.ua) розуміє, що у нас проблеми з наступним траншем. Данилюк зрозумів, що бюджет некоректно зверстаний - 70 мільярдів гривень коштів місцевих бюджетів вже використані. Тобто сума реального дефіциту. Поки що він не відбивається на казначейському рахунку, але в другій половині цього року ми можемо мати певні проблеми", - заявив він.

Нардеп сказав, що "нікого не хоче лякати" затримками виплати пенсій, соціальної допомоги, зарплат бюджетникам. Але додав: проблеми з бюджетом можуть стати очевидними вже з серпня-вересня.

"Загальна картина не дуже позитивна. Це особиста відповідальність центрального органу виконавчої влади, який відповідає за фінансову безпеку держави, - це Міністерство фінансів", - заявив Вінник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар зупинився на новій позначці

Раніше нардеп Мустафа Найєм заявляв, що супротив створенню Антикорупційного суду з боку команди президента може призвести до того, що Міжнародний валютний фонд не виділить Україні черговий транш. Через це можуть зупинитися соціальні та бюджетні виплати.

Зараз ви читаєте новину «За кілька місяців Україну може накрити криза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути