Ексклюзиви
четвер, 24 травня 2018 16:55

Дії Порошенка можуть зупинити виплати в країні - Найєм

Дії Порошенка можуть зупинити виплати в країні - Найєм
Петро Порошенко подав у парламент законопроект, який не відповідав рекомендаціям Венеційської комісії. Фото: Facenews.ua

Супротив створенню Антикорупційного суду з боку команди президента може призвести до того, що Міжнародний валютний фонд не виділить Україні черговий транш. Через це можуть зупинитися соціальні та бюджетні виплати.

Про це сказав народний депутат Мустафа Найєм в кулуарах парламенту.

"Результатом цього може стати те, що ми на початок кварталу отримаємо "нуль" від МВФ. Це велика проблема для уряду, велика політична криза. Вперше за багато років почнуться несплати бюджетникам і соцвиплати. Не виключаю, що це одна зі стратегій президента у війні з урядом", - припустив Найєм.

Він наголосив, що президент не хоче дозволити міжнародним експертам відсіювати корумпованих кандидатів до Антикорупційного суду.

"Це для Адміністрації президента буде катастрофою. Означатиме, що вони не зможуть впливати на склад суду. Зараз намагаються якось створити ситуацію, у якій можна буде подолати вето цієї комісії. Це дозволить політикам втручатися у добір суддів", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БПП знайшли крайніх у тяганині з Антикорупційним судом

1 березня Верховна Рада підтримала президентський законопроект № 7440 про антикорупційний суд. За його ухвалення проголосували 282 депутати. Законопроект має пройти друге читання.

При цьому міжнародні партнери розкритикували президентський законопроект. Він не враховує рекомендації Венеційської комісії та порушує зобов'язання української влади перед Заходом.

21 травня комітет Верховної Ради з питань правової політики затвердив законопроект про Антикорупційний суд до другого читання.

Зараз ви читаєте новину «Дії Порошенка можуть зупинити виплати в країні - Найєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути