Ексклюзиви
понеділок, 05 листопада 2012 17:03

"За фальсифікацію виборів треба карати пожиттєвим ув'язнення" - мер Черкас

"За фальсифікацію виборів треба карати пожиттєвим ув'язнення" - мер Черкас
Фото: ukr.obozrevatel.com

Міський голова Черкас Сергій Одарич дав свою оцінку виборам в Україні.

"Сьогодні говорити про результат виборів трохи передчасно — нехай уже будуть офіційні результати. Для мене досить дивними, навіть неприємно дивними є результати, які показало місто Черкаси. Ми маємо на прикладі міста яскраво виражену картину: перемагають кандидати, які "внаглу" скуповують індивідуально голоси й не отримують підтримки ті люди, які інвестують в місто, в громаду в цілому. Це такий неприємний сигнал, який говорить про те, що ми, як громадяни, опускаємося на той рівень, які європейські країни проходили 200 років тому. Може, варто піднімати питання про виборчий ценз, бо просто перемагають ті, хто купує голоси індивідуально".

На думку мера, слід було внести зміни до кримінального кодексу й передбачити найтяжче покарання за спотворення результатів голосування.

"Йде мова про те, що купують голоси — так, це погано, принизливо, але це воля виборців. Оцінив він свій голос в 400 гривень і як би нам це було неприємно, це право виборця — піти не піти, проголосувати за одного чи за іншого. Але після того, як людина проголосувала бере на себе відповідальність вкрасти голос й присудити його комусь іншому, - я вважаю найтяжчий злочин й повинен каратися пожиттєвим ув'язненням", - заявив мер міста під час прес-конференції.

"Мені дуже хотілося, щоб коли-небудь після виборів та політична сила, яка переможе встояла перед спокусою в майбутньому скористатися цим методом. І те, що сьогодні в багатьох округах досі не можуть встановити результати й приймаються безпрецедентні рішення, коли десятки тисяч голосів відкидаються й не враховуються, - це наслідок того, що в 2005 році та влада, яка прийшла всупереч фальсифікаціям спокусилася й подумала, що в майбутньому десь цим скористається", - додав він.

На жаль, це повторювалося у 2007, у 2010 і сьогодні ми маємо продовження безкарного розкрадання голосів виборців. Хочеться вірити, що з'явиться політична команда, яка, прийшовши до влади, внесе зміни і створить прецедент, щоб нікому не було повадно лізти в бюлетені й протоколи", - резюмував мер.

Зараз ви читаєте новину «"За фальсифікацію виборів треба карати пожиттєвим ув'язнення" - мер Черкас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути