Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2012 22:01

З'явилося відео, як на окрузі Губського "беркутівці" допомагали голові ОВК виносити документи

Спецпідрозділ "Беркут", який допомагав винести протоколи з печатками, був у повному озброєні там мав на голові маски, а документацію виносив лише голова ОВК 197, а не чотири члени комісії.

Про це свідчить відео з камер спостереження, які має Українська правда.

На відео видно, як "беркутівці", одягнені в маски пробігають коридорами, а через достатньо короткий час повільно повертаються назад.

На одному з відео видно, як беркутівці тримають двері. За тими дверима знаходиться зал, де перебували активісти  та депутати і охороняли бюлетені.

Як розповів депутат Андрій Шевченко, "Беркут" заблокував двері до зали, де активісти охороняли бюлетені.

"Коли наші люди побачили, що вони приїхали, видно як наша людина забігає по допомогу. Система оповіщення спрацювала, там видно, як забігає наш активіст, а потім вони блокують двері", - розповів Шевченко.

"На відео чітко видно, не тільки, що вони діють дуже швидко. Видно, що там діє одна тільки одна людина в цивільному – це голова окружкому Максим Онищенко", - заявив він.

Він нагадав, що у всіх релізах Онищенко казав, що чотири людини везли документацію до окружкому.

  Голова ОВК 197 Максим Онищенко
Голова ОВК 197 Максим Онищенко

"Але ми побачили, що це лише голова окружкому. Це пряме порушення закону про вибори. Бо навіть якби вони фіктивно підробили рішення про вивезення документації, все одно за законом про вибори документацію мають вивозити кілька членів ОВК", - зазначив Шевченко.

Він також додав, що на відео видно, як у одного з "беркутівців" випадає газовий балончик, який тепер зберігається як речовий доказ.

Як відомо, Опозиція заявляє, що у Каневі команда Богдана Губського разом зі спецпідрозділом міліції "Беркут" викрала протоколи і печатку з окружної виборчої комісії №197.

Удень Богдан Губський із головою ОВК197 із Канева були в ЦВК і здавали протоколи, де переможцем значиться губський.

/media/video/465956/1_465956.flv

Нагадаємо, за результатами публічного підрахунку голосів в окрузі №197 кандидат від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Леонід Даценко переміг Богдана Губського з перевагою у понад 4 тисячі голосів.

Зараз ви читаєте новину «З'явилося відео, як на окрузі Губського "беркутівці" допомагали голові ОВК виносити документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути