вівторок, 27 серпня 2013 15:20

"З суддів Кірєєва і Вовка не зроблять цапів-відбувайлів", - експерт

"З суддів Кірєєва і Вовка не зроблять цапів-відбувайлів", - експерт
Олександр Палій. Фото: www.radiosvoboda.org

Перевірка суддів Родіона Кірєєва та Сергія Вовка — усього лиш іміджевий крок влади. Нікого з них до відповідальності не притягнуть, адже це може похитнути лояльність до влади інших суддів-виконавців політичних рішень.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Навряд чи цих суддів зроблять крайніми по справах Тимошенко та Луценка.  Адже гнобити суддів, які лояльно виконали все що їм наказали, робити з них цапів-відбувайлів, було б неправильно. Адже це підірвало б у майбутньому лояльність інших суддів, таких самих виконавців. Таким чином влада ризикувала б порушити чинну систему кругової поруки", - сказав політолог.

На його думку, перевірка суддів — також гра влади на її імідж .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ректор Мельник та суддя Зварич - портрети сучасних "колядників"

"Вона створена для того, щоб показати: влада - справедлива, вона здатна перевіряти своїх суддів, так само, як і арештовувати колишнього "регіонала", ректора Мельника. Влада хоче  хоча б якось довести, що свобода судової системи в України існує. В це в принципі ніхто не вірить. Однак, можливо, завдяки цим перевіркам, хоча б одна людина повірить", - вважає Палій.

Він наголошує, що не слід шукати зв'язок між перевіркою суддів і можливим звільненням Тимошенко.

"Притягнення до відповідальності суддів не потрібне для звільнення Тимошенко. Якби її відпустили через суд, бо заявилися нові обставини, це було б гірше для іміджу Януковича, ніж помилування. Санкції до суддів тут не зіграли б для нього ніякої ролі. Якби він помилував її на другий день після ув'язнення, він був би зараз на значно міцніших позиціях", - каже він.

Палій упевнений, що судді точно не постраждають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 спецназівців захищали суддю від прокурора

"Мельника, який комусь з влади перейшов дорогу, просто відпустили. Ніякої втечі, детективу, не було. Тобто будь-хто з цієї влади, хто корисний для неї, зробив, або може зробити щось, може заплатити, при ній не постраждає", - резюмував він.

Нагадаємо, Вища рада юстиції розпочала перевірки суддів Родіона Кірєєва і Сергія Вовка, які вели справи Юлії Тимошенко та Юрія Луценка відповідно. В травні "Батьківщина" зажадала від Верховної Ради залучити Кірєєва і Вовка до відповідальності за арешт і засудження Тимошенко і Луценка.

Зараз ви читаєте новину «"З суддів Кірєєва і Вовка не зроблять цапів-відбувайлів", - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути