вівторок, 27 серпня 2013 11:25

Лавринович: ВРЮ перевіряє суддів Кірєєва і Вовка

Лавринович: ВРЮ перевіряє суддів Кірєєва і Вовка
Фото: day.kiev.ua

Глава Вищої ради юстиції Олександр Лавринович повідомив, що ВРЮ розглядає звернення по суддям Родіону Кірєєву і Сергію Вовку, які вели справи Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

Про це він заявив в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"ЄСПЛ відхилив практично всі претензії Юлії Тимошенко, крім однієї, що стосується мотивів судді (Родіона Кіреева.-ред.), щодо її арешту. Мова йшла про те, що норми, на підставі яких суддя приймав рішення, не відповідали ст. 5 Конвенції з прав людини", - зазначив він.

Крім того, за його словами, держава виконала "це рішення суду, змінивши норми Кримінального процесуального кодексу. Крім того, якщо стосовно людини було прийнято рішення про арешт з порушенням положень Конвенції, але обвинувальний вирок набув чинності, то конвенція не передбачає зворотних дій".

Лавринович також додав: "Щодо відповідальності суддів можу сказати, що незалежно від їхніх прізвищ або місця роботи ми розглядаємо всі звернення, що стосуються дисциплінарних порушень або порушення присяги судді. У ВРЮ є звернення і за вказаними вами суддям (Кірєєв та Вовк - ред.). Призначені перевірки, йде підготовка матеріалів до розгляду".

Нагадаємо, "Батьківщина" зажадала від Верховної Ради залучити Кірєєва і Вовка до відповідальності за арешт і засудження Тимошенко і Луценка.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович: ВРЮ перевіряє суддів Кірєєва і Вовка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути