Ексклюзиви
неділя, 09 вересня 2012 09:37

"З приходом Тимошенко до Верховної Ради почалось руйнування парламентаризму"

"З приходом Тимошенко до Верховної Ради почалось руйнування парламентаризму"
"Мені в цьому парламенті місця нема", - наголошує Сергій Головатий Фото: 24tv.ua

На виборах в Україні змагаються "грошові мішки" й технології. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив народний депутат України, колишній міністр юстиції Сергій Головатий.

"Маніпуляції всюди. Навіть під час реєстрації кандидатів. Частину з них відсіюють. А де треба – не відсіюють. Такого не було ще жодного разу", - зауважив він.

"Скажу більше – з приходом Тимошенко до Верховної Ради почалось руйнування парламентаризму. Після запровадження пропорційної системи виборів і закритих списків – у хід пішли великі гроші. Я був обраний по мажоритарці, і відповідав тільки перед виборцями. Не звітував ні перед одним із лідерів жодної партії. Пропорціоналка зробила депутата рабом політичного лідера – вождя. Це не моя сутність. Я це відчув, коли був у фракції Тимошенко. Потім, коли Ющенко звільнив її з прем'єрства і запропонував кандидатуру Юрія Єханурова, вона 4 години тримала мене в машині й умовляла не голосувати за нього. І 4 години не могла пояснити причин. Повторювала: "Ти не розумієш". Я проголосував за Єханурова, і мене зразу ж виключили з фракції – за нелояльність до вождихи", - наголосив Головатий.

За словами нардепа, якби залишатися в політиці, він би не йшов за чиїмись списками.

"Можливо, крім списку Ющенка. Але не тому, що там Ющенко, а тому, що там є українська ідеологія. Ті фундаментальні речі, що він робив стосовно церкви й мови, – це моє. Але якщо брати решту партій – навіщо це мені? Я чужий для всіх. Не можу бути в "Регіонах" і "Батьківщині" – там немає нічого ідеологічно українського. Так само в Кличка. Це – "мішки з грошима". Мені в цьому парламенті місця нема", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таке "видовище" як Тимошенко в душі "вищому керівництву" не цікаве - "регіонал"

Повне інтерв'ю Сергія Головатого читайте у журналі "Країна" № 34 (137) за 6 вересня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"З приходом Тимошенко до Верховної Ради почалось руйнування парламентаризму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути