субота, 22 квітня 2023 02:39

Спецтема: Війна Росії проти України

YouTube заблокував сторінки і рекламу ПВК "Вагнера"

YouTube заблокував сторінки і рекламу ПВК "Вагнера"
YouTube заблокував ролики ПВК "Вагнера". Фото: Факти

Росіяни використовують відеохостинги популяризації найманців. Вони "слугують ефективними рекламними майданчиками для масштабування, "омолодження" аудиторії та вербування нових найманців для війни в Україні".

Міністр культури України Олександр Ткаченко звернувся до керівництва YouTube. Він попросив вжити конкретних заходів для моніторингу та припинення інтернет-діяльності ПВК "Вагнер", написав він в Telegram.

"Ми вважаємо абсолютно неприпустимим факт, коли найбільший у світі відеохостинг дозволяє безперешкодно рекламуватися на своєму майданчику транснаціональній злочинній організації, якою "Вагнер" офіційно визнано в США, Великобританії та ЄС", – зазначив Ткаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топпропагандисти Путіна зможуть виставити поразку РФ "перемогою" – ГУР

Він подякував керівництву компанії за неупереджену роль, яку YouTube відіграє у висвітленні агресії Росії проти України.

Менш ніж за чотири години відеохостинг відреагував на офіційний лист і видалив відеоролики ПВК "Вагнера" з понад мільйоном переглядів разом з каналами, що їх розповсюджували.

Керівник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин намагається збільшити роль своєї групи в операціях російських сил в Україні.

"Кухар Путіна" намагається утвердитися як центральна фігура російської ультранаціоналістичної спільноти, що підтримує війну, свідчить свіжий звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Пригожин витрачає на війну в Україні понад $100 млн на місяць.

Зараз ви читаєте новину «YouTube заблокував сторінки і рекламу ПВК "Вагнера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути