пʼятниця, 12 березня 2010 11:13

Янукович звільнив з СБУ голову архіву, який писав про ОУН-УПА

Янукович звільнив з СБУ голову архіву, який писав про ОУН-УПА

Президент України Віктор Янукович звільнив Віктора Вятровича з посади директора Департаменту архівного забезпечення Служби безпеки України.

Як повідомили в прес-центрі Центру досліджень визвольного руху, з приходом Вятровича на посаду в СБУ почалося масштабне розсекречення таємних архівів КДБ.

У той же час, за словами Вятровича "багато матеріалів розсекречено, але це далеко не все і робота повинна бути продовжена".

"Нагадаю також, - сказав колишній директор архіву, - що згідно з чинним законодавством матеріали, про які йде мова, не можуть бути кваліфіковані як державна таємниця".

Напередодні новопризначений глава СБУ Валерій Хорошковський сказав, що правда, "яку необхідно було донести, донесена".

Екс-президент України Віктор Ющенко призначив своїм указом директором департаменту архівного забезпечення Служби безпеки України історика Володимира Вятровича 29 січня 2009-го.

Вятрович - кандидат історичних наук, автор понад 50 наукових та науково-популярних праць з історії українського визвольного руху, зокрема ОУН і УПА, голова вченої ради Центру досліджень визвольного руху. Він вважає фігури Бандери і Шухевича фігурами всеукраїнського масштабу, які допоможуть об"єднати Україну.

Gazeta.ua за матеріалами ЛІГА та Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Янукович звільнив з СБУ голову архіву, який писав про ОУН-УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути