Ексклюзиви
четвер, 20 вересня 2012 11:49

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Янукович зі своєю командою цілеспрямовано нищить мову та Україну" - Яворівський

"Янукович зі своєю командою цілеспрямовано нищить мову та Україну" - Яворівський
Володимир Яворівський подякував киянам, що прийшли підтримати українську мову. Фото: newsmarket.com.ua

Закон про засади державної мовної політики приймався з такими порушеннями, яких не було ще при жодному іншому голосуванні.

Про це сказав народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Володимир Яворівський, виступаючи на акції на підтримку української мови біля Київської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада має намір продовжувати донецьку окупацію України" - "бютівець"

"Дякуємо, що прийшли сюди, відстояти нашу найбільшу цінність - нашу мову. Адже без мови, немає держави. За всю історію було близько 400 царських указів, установ ЦК та інші документи, направлені на знищення української мови. Але українська мова відстояла своє право на існування і отримала свою державу. Але зараз це опинилося під загрозою", - наголосив нардеп.

Він переконаний, що закон "регіоналів" про засади державної мовної політики ввійде в історію як один з найбільш антидержавних законів.

"Вони апелюють до європейської Хартії із захисту регіональних мов. Але вона передбачає, що потрібно зберігати ті мови, які можуть загинути. Чи є такі мови в Україні? Є, це караїмська, кримчацька, гагузька, але аж ніяк не російська. Це мови, які не мають своєї держави, де вони можуть бути підтримані", - підкреслив Яворівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни вийшли на акцію протесту проти "мовного закону"

Він нагадав, що мовний закон приймався із величезною кількістю порушень, а під час голосування у першому читанні, постраждав навіть один з депутатів Петрук.

"Оце так вони проштовхували цей антидержавний проросійський закон. Крім того, ми подали тисячі поправок, щоб заблокувати ухвалення цього антиукраїнського закону. Але жодна з них не була розглянута. Янукович зі своєю командою цілеспрямовано нищить мову та Україну", - додав він.

 

Зараз ви читаєте новину «"Янукович зі своєю командою цілеспрямовано нищить мову та Україну" - Яворівський ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути